Elementor – תוסף וורדפרס הטוב ביותר בעולם לבניית אתרים

Elementor - תוסף וורדפרס הטוב ביותר בעולם לבניית אתרים

התוסף לבניית דפים של Elementor הוא תוסף לבניית דפים פופולרי ב-WordPress והוא נחשב כיום לתוסף הפופולרי ביותר למשתמשי וורדפרס. בסקירה שלנו על אלמנטור, אנו בודקים את התכונות הטובות ביותר של התוסף ואת תרחישי השימוש הכי טובים שניתן להגיע אליהם עם אלמנטור (רמז – אין דבר כמעט שאי אפשר לבנות או לעשות באתר וורדפרס אחרי שמתקינים את אלמנטור).בנוסף, אנחנו נדבר גם על מבנה התמחור של התוסף וכמה יתרונות וחסרונות ששמנו לב אליהם בזמן הבדיקה.

מה זה Elementor?

אלמנטור הוא אחד התוספים הטובים ביותר לבניית דפים באתרי וורדפרס וגם אחד הפופולריים שיש. לתוסף הבסיסי של Elementor יש מעל ל-5 מיליון התקנות פעילות. במאמר הזה אנו מנסים להבין איך מוצר יחיד כבש את האקוסיסטם של וורדפרס לאחר שהוא הושק לראשונה ב-2016 ואיך הוא עדיין אחד המוצרים המשפיעים ביותר בתעשייה, גם כשקיימים בילדרים אחרים שלא פחות טובים ממנו. האמת היא שכבר יודעים את התשובה: אלמנטור היה אחד הבילדרים הראשונים שהציעו עריכה בלייב של דפים בלי קוד בחינם וגם אחד הראשונים שהציעו בנייה של תבניות וטמפלייטים. כיום, Elementor הוא בונה אתרים עוצמתי שנשאר רלוונטי גם כשעורך הבלוקים הבסיסי של וורדפרס (גוטנברג) הופך למתקדם יותר. בסקירת שלנו על Elementor, אנו הולכים לעסוק ביתרונות ובחסרונות של שימוש באלמנטור, חלופות שניתן להשתמש בהן, כמה התוסף עולה, ותכונות שכדאי לדעת עליהן.

Elementor

מה הפיצ'רים המובילים שיש באלמנטור?

Elementor הוא אחד התוספים המשפיעים ביותר לבניית דפים בוורדפרס, ולכן הוא גם אחד המקיפים ביותר. אלו הן התכונות העיקריות שיש לאלמנטור בארגז הכלים שלו:

  • עורך Drag & Drop.
  • ווידג'טים.
  • סגנונות גלובליים.
  • תבניות וערכות לאתרים.
  • בונה תבניות.
  • בונה פופאפים (חלונות קפוצים(.

עורך Drag & Drop

Elementor משתמש בממשק גרירה ושחרור (Drag & Drop) לעריכת הדפים שלו. הוא לוקח את העיצוב הזה מהבילדר המותאם של WordPress ומציג את האפשרויות בצד שמאל בסרגל צדדי (שניתן להציג ולהסתיר) ותצוגה קדמית של הדף שלכם בצד ימין. יש גם חלון ניווט צף שניתן לפתוח ולסגור, אך הוא קטן יחסית, כך שכמעט ולא שמים לב אליו כשהוא פתוח, במיוחד אם למסך שלכם גודל גדול יותר. רוב הדפים באלמנטור מוצגים בסדר הזה: הכותרת שלכם בחלק העליון, הכותרת התחתונה בתחתית וחלל ריק באמצע, שם תבנו את הדף שלכם בפועל.

ווידג'טים

ווידג'טים הם האלמנטים האמיתיים של עיצוב האתר שאתם משתמשים בהם לבניית דפים ב-Elementor. אתם עושים זאת על ידי גרירת ווידג'טים מהסרגל הצדדי בצד שמאל לאחת העמודות שהוספתם לקטע שלכם. אפשר גם להניח ווידג'טים אחד על השני בעמודה כדי ליצור שורות. אלו הן קטגוריות הווידג'טים שתמצאו ב-Elementor וגם מספר הווידג'טים שתמצאו בכל קטגוריה:

  1. בסיסי (10) – אלמנטים בסיסיים של עיצוב אתרים (טקסט, תמונה, כפתור וכו'). אלו זמינים גם בגרסה החינמית של התוסף.
  2. פרו (33) – ווידג'טים פרימיום שזמינים רק בגרסת הפרו.
  3. כללי (22) – ווידג'טים נוספים זמינים עם הגרסה החינמית.
  4. אתר (7) – אלמנטים בסיסיים לעיצוב דפים (לוגו האתר, כותרת האתר, תפריט וכו').
  5. יחיד (9) – ווידג'טים לעיצוב תבנית דף או פוסט יחיד שלכם.
  6. ווקומרס (11) – ווידג'טים לבניית אתר איקומרס. קטגוריה זו מופיעה רק אם יש לכם את WooCommerce מותקן.
  7. וורדפרס – ווידג'טים של WordPress, שניתן להשתמש בהם ב-Elementor, מופיעים כאן.

הגדרות גלובליות

ל-Elementor יש הרבה הגדרות שניתן לשלוט בהן באופן גלובלי בכל הדפים שאתם יוצרים עם כלי הבניית הדפים ואף בכל האתר שלכם. את ההגדרות האלו ניתן למצוא על ידי לחיצה על תפריט ההמבורגר בפינה השמאלית העליונה של הסרגל הצדדי ולחיצה על 'הגדרות האתר'. יש לכם מגוון רחב של הגדרות חדשות להגדיר, כולל צבעים גלובליים ופונטים גלובליים. ההגדרות האלו מאפשרות לכם ליצור מערכת עיצוב שלמה לדפים של אלמנטור. בחרו בצבע ראשי, צבע משני, צבע טקסט וצבע מוביל. לאחר מכן ניתן לבחור פונטים (גופנים) וסגנונות גופן לכל אחד מהם. קטע זה כולל גם סדרה של הגדרות שמוחקות את סגנונות ברירת המחדל של התבנית שלכם. הן כולן ממוקמות תחת קטע 'סגנון התבנית". הגדירו סגנונות מותאמים אישית לטיפוגרפיה, לכפתורים, לתמונות, לשדות בטפסים ולכל מה שתרצו לשנות כדי להתאים את האתר לצבעי המותג שלכם.

תבניות וערכות לאתרים

אחת הסיבות הטובות להשתמש בתוסף לבניית דפים הן התבניות שניתן להשתמש בהן. תבניות הן דפים מעוצבים מראש שניתן לייבא לפוסט או לדף חדש ב-Elementor. כשאתם עושים זאת, כל מה שצריך לעשות הוא לערוך את תוכן וסגנון התבנית ולהחליף אותם בשלכם. זה מקצר די הרבה את תהליך העיצוב. כדי לייבא תבנית באלמנטור, כל מה שצריך לעשות הוא ללחוץ על כפתור 'הוסף תבנית' במקום כפתור 'הוסף קטע חדש'. ל-Elementor יש שני סוגים של תבניות: תבניות בלוק ותבניות דף.

בנוסף, ל-Elementor יש מה שהם קוראים לו "ערכות אתר" (Website Kits) לתבניות. ערכות האתר הן סדרה של תבניות מעוצבות מראש שמוצעות על ידי אלמנטור ויש בהן את אותם הסגנונות, כלומר, אות סגנון של צבעים, פונטים, מפרידי צורה וכו'. הן מעוצבות כדי לעזור לכם ליצור את הדפים החשובים ביותר באתר שלכם במהירות על ידי החלת כלל עיצוב מרכזי: שימוש בסגנון ספציפי בכל הדפים באתר. אף על פי כן, עדיין ניתן להשתמש רק בתבנית אחת בכל פעם ולשנות לחלוטין את סגנון ותוכן התבנית מלמעלה ועד למטה בכל פעם. תבניות דף נפוצות שתמצאו באלנטור הן הדף הראשי, דף אודות, דף צור קשר, דף הצוות, דף תפריט (למסעדות), דף שאלות נפוצות, דף שירותים, דף פרויקטים, דף גלריה, דף מחירים ודף חנות. תבניות בלוק הן קטעים מעוצבים מראש שניתן להוסיף לכל חלק של הדף שלכם.

בונה תבניות

כלי בניית התבניות של Elementor מאפשר לכם להשתמש בעורך של אלמנטור כדי להתאים אישית חלקים מסוימים בתבנית שלכם, גם אם התבנית לא נוצרה על ידי Elementor עצמו או באמצעות העורך של התוסף. באמצעות כלי בניית התבניות, תוכלו לערוך את החלקים הבאים באתר:

  1. כותרת עליונה (Header).
  2. תחתית הדף (Footer).
  3. תבנית פוסט בודד.
  4. תבנית דף בודד.
  5. ארכיון.
  6. תוצאות חיפוש.
  7. תבנית מוצר בודד.
  8. ארכיון מוצרים.
  9. דף 404.

בונה פופאפים (חלונות קופצים)

Elementor מוסיפה יותר ויותר תכונות שיווק למוצר שלה בכל שנה וכלי לבניית פופאפים של אלמנטור הוא אחד המובילים ביותר. הוא מאפשר לכם להשתמש באותו העורך לעיצוב פופאפים שיווקיים לאתר שלכם. בנוסף, יש לאלמנטור כמה עשרות תבניות  מותאמות לפופאפים. באמצעות העורך, תוכלו לערוך את תוכן הפופ-אפ ואת הסגנונות שלו בכמה לחיצות פשוטות. והכי חשוב, תוכלו לערוך אנימציות ואפקטים לפופ-אפ שלכם, כמו לתת לו אנימציה של קפיצה לתוך מסך ודברים מגניבים נוספים. החלק הכי חשוב – עורך הפופ-אפ כולל תנאים להצגה וטריגרים של הפופאפ אותם ניתן להתאים בהתאם לצרכים שלכם. באמצעות תנאי ההצגה, תוכלו להקצות פופאפים לסוגי פוסטים מסוימים או אפילו לדפים מסוימים. לגבי הטריגרים להצגת הפופאפ, תוכלו להציג את הפופאפ כאשר המשתמשים מנסים לעזוב את האתר שלכם (כוונת יציאה), כאשר הם לא פעילים בדף, כאשר הם גוללים לנקודה מסוימת ועוד.

יש גם אפשרויות טריגר שמציגות את הפופ-אפ רק כאשר משתמש לוחץ על קישור או כפתור מסוים. זהו טריגר מעולה לשימוש משום שהוא לא מפריע או מפר את סוגי הטריגרים האחרים שמופעלים. כמו כן, כאשר אתם משתמשים בבניית הפופאפ שלכם כטופס הרשמה לדוא"ל, הטריגרים בלחיצה מציעים דרך טובה יותר להוציא מהרשימה מנויים שלא פותחים את האימיילים שלכם. בסך הכל, בניית הפופ-אפ היא עוד תכונה שבה Elementor עוקפת בה את המתחרות שלה.

מה זה Elementor Pro?

אלמנטור פרו הוא תוסף ל-WordPress שמאפשר לכם ליצור אתרים יפים ורספונסיביים בכמה דקות. עם Elementor Pro, ניתן ליצור אתרים ברמה מקצועית מבלי לגייס מפתחים. בנוסף, השימוש בו קל וניתן להתחיל לעבוד איתו במהירות. אם אתם מחפשים דרך קלה ליצור אתרים יפים וממירים, Elementor Pro הוא התוסף היעיל ביותר בושק. התוסף הזה לאתרי וורדפרס הופך את החוויה של בניית האתר לפשוטה גם לאנשים ללא ידע בקוד, בניית אתרים או עיצוב אתרים.

כמה אלמנטור פרו עולה?

לאלמנטור יש גרסה חינמית של התוסף שניתן להתקין ישירות מלשונית התוספים של וורדפרס ויש לו גם ארבעה תוכניות פרימיום. התמחור ל-Elementor Pro מתחיל ב-59 דולר לשנה. כל התוכניות הפרימיום מציעות את התכונות הבאות:

  • יותר מ-90 וידג'טים פרימיום.
  • וידג'טים גלובליים.
  • מאות תבניות לדפים וסקשנים פרימיום.
  • תבניות לאתרים (דף הבית, דף אודות, דף יצירת קשר, דף צוות ועוד, שכולם משתמשים באותם סגנונות).
  • בניית תבניות.
  • בניית מתקדמת לאתרי WooCommerce.
  • בניית פופ-אפים.
  • בניית טפסים.
  • תוכן דינמי.
  • אפקטים מתקדמים.
  • ניהול תפקידים.
  • CSS וקוד מותאם אישית.
  • אינטגרציות שיווק ו-CRM ישירות מהחברה.
  • תמיכה פרימיום.

 

  1. התוכנית הבסיסית (Essential):
    59 דולר לשנה.
    רישיון לאתר WordPress בודד.

  2. התוכנית המתקדמת (Advanced):
    99 דולר לשנה.
    3 רישיונות לאתרים.

  3. התוכנית למומחים (Expert):
    199 דולר לשנה.
    25 רישיונות לאתרים.

  4. התוכנית לסוכנות (Agency):
    399 דולר לשנה.
    1,000 רישיונות לאתרים.

    ל-Elementor אין ניסיון בחינם עבור אלמנטור פרו, אך יש להם אחריות של החזרת כספים ל-30 יום על כל התוכניות הפרימיום.

אלמנטור פרו מחירים

יתרונות וחסרונות של אלמנטור

לכל תוספי בניית הדפים יש יתרונות וחסרונות, ו-Elementor אינו שונה מהם למרת שהוא תוסף מאוד איכותי ויעיל. לפניכם רשימה של היתרונות והחסרונות המרכזיים שיש באלמנטור כיום:

Elementor - יתרונות

  1. קל לשימוש – ברגע שתלמדו את עורך התוסף, תגלו שהשימוש בו פשוט מאוד.
  2. מאפשר למשתמשים ליצור עיצובים משלהם – אחד היתרונות הטובים ביותר של אלמנטור הוא האופן בו הוא מאפשר לכולם, ובפרט לאנשים שאינם מפתחים, לעצב דפים ללא צורך בידע בקוד.
  3. תמיכה רחבה מצד גורמים חיצוניים – מכיוון ש-Elementor הוא אחד התוספים הפופולריים ביותר בעולם של וורדפרס, הוא גם אחד התוספים שנתמכים ביותר. ישנם עשרות תוספים ותבניות של WordPress שנוצרו כתוספים חיצוניים עבורו, וכמעט כל תבנית נבדקת היום לתאימות עם התוסף.
  4. עובד עם כל סוגי הדפים – ניתן להשתמש בבניית הדפים על דפים, פוסטים בבלוג וסוגי פוסטים מותאמים אישית, כך שתוכלו ליצור עיצובים משלכם לא משנה איזה סוג של דף אתם צריכים לבנות.
  5. בניית תבנית זולה – כל התכונות הזמינות עם Elementor Pro זמינות עם כל התוכניות שהמפתח מציע, ולכן זהו אחד הדרכים הזולות ביותר לקבל גישה לבניית דפים שמציעה יכולות עריכה של תבניות.
  6. תבנית בסיסית חינמית – אם אתם לא רוצים להשתמש בערכת נושא חיצונית כדי להשתמש ב-Elementor לבניית אתר וורדפרס, כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להוריד את התבנית החינמית הראשונית, Hello, מהמאגר הרשמי של התבניות.
  7. הרבה ווידג'טים לעיצוב אתרים –  לאלמנטור יש הרבה ווידג'טים חינמיים ופרימיום וגם אפקטים של אנימציה, סגנונות מיוחדים ועוד. בנוסף, ניתן להרחיב את התוסף עם תוספים חיצוניים, שמציעים עוד ווידג'טים לעיצוב אתרים שתוכלו להשתמש בהם.
  8. ווידג'ט גלובלי –  אתם יכולים לקטלג ווידג'טים מסוימים כ"גלובליים", ולערוך אותם בכל האתר שלכם ממקום אחד.
  9. תבנית דף ריקה – בנו דפים ללא פוטר או הדר עם תבנית הדף הריקה של אלמנטור. זוהי בחירה מעולה כשבונים דפי נחיתה.
  10. ידידותי למפתחים – גישה ל-API של אלמנטור, שימוש ב-Hooks, פקודות CLI, סקריפטים ועוד זמינים עבור מפתחים.
  11. ידידותי לצוותים –  שיתוף פעולה עם הצוות שלכם על ידי השארת הערות על ווידג'טים מסוימים.
  12. תמיכה 24/7 – שירות הלקוחות זמין כל היום דרך תמיכה בצ'אט.

Elementor - חסרונות

  1. עקומת למידה – זהו חסרון שקיים בכל התוספים של בניית דפים, לא רק ב-Elementor. אמנם לא צריך לכתוב קוד כדי לעבוד עם התוסף אך גם את השימוש בו צריך ללמוד וחלק עלולים להתייאש לפני שהם מתחילים.
  2. השפעה על ביצועים – זהו חסרון נוסף שחל על כל תוספי בניית הדפים, לא רק על אלמנטור. בניית הדפים מכניסה הרבה קוד לדפים שאתם בונים באמצעותם, דבר שיכול להשפיע ברמה השלילית על הביצועים ועל מהירות הטעינה. למרבה המזל, אם אתם בוחרים באחסון וורדפרס איכותי (כמו Cloudways למשל) ומשתמשים בכלי לשיפור ביצועים כמו WP Rocket, תוכלו להפחית באופן משמעותי את הירידה בביצועים.
  3. אין תבניות לווידג'טים – בעוד שניתן לשמור קטעים ודפים שלמים כתבניות ואף להפוך ווידג'טים יחידים לגלובליים, אינכם יכולים לשמור עיצובים של ווידג'טים כתבניות ולהשתמש בהם בדפים אחרים.
  4. אין אופציה לרכישה חד פעמית או הנחות – חלק מהבילדרים לוורדפרס מציעים אופציה לרכישה חד פעמית שמאפשרות לכם לשלם דמי רכישה חד פעמיים של כמה מאות דולרים או יותר בתמורה לרישיונות בלתי מוגבלים או כמה עשרות רישיונות שלא תלוים בזמן. Elementor לא מציע הצעות מהסוג הזה.
  5. אין אופציה לוויט לייבל למפתחים – וויט לייבל זו תכונה שחלק מהכלים של DevOps מציעים. תכונה זו מסיר האת המיתוג של הכלי מהצד הפנימי של הממשק של Elementor. זה גורם לפחות בלבול ללקוחות של צוות הפיתוח, וזה מאפשר למפתחים לשווק את השירותים שלהם כחבילה ייחודית מבלי לפתח מוצר משלהם. אלמנטור לא מציע תכונה זו, למרות שהוא משמש ככלי פיתוח מרכזי לבניית אתרים מותאמים אישית בוורדפרס על ידי המון סוכנויות.

מה האלטרנטיבות הטובות לאלמנטור?

הנה כמה אלטרנטיבות טובות לבניית דפים במקרה ו-Elementor אינו התוסף המתאים עבורכם  או אם ברצונכם לשקול את האופציות שלכם:

  • Beaver Builder – תוסף חזק לבניית דפים ואתרים, אף על פי שהוא גם מציע יכולות לבניית תבניות משלו עם התוסף Beaver Themer ותבניות שמותאמות לביבר בידלר בוורדפרס.
  • Thrive Architect – אלטרנטיבה מעולה אם כל מה שאתם צריכים הוא בניית דפים, אף על פי שיש להם גם את החבילה של Thrive Theme Builder & Thrive Architect אם אתם רוצים אלטרנטיבה מלאה ל-Elementor עם כל התכונות הרלוונטיות. יש גם להם את התכנית לחברות בשם Thrive Suite, שכוללת מספר תוספים לשיווק.
  • Divi – אלטרנטיבה זולה ביחס לכל האופציות הקודמות. תבנית של וורדפרס עם יכולות לבניית דפים ועריכת תבניות, והתכנית לחברות כוללת שני תוספים לשיווק. לתוסף הזה יש גם אופציה לרכישה חד פעמית.

לסיכום

ככל שעורך הבלוקים הבסיסי של וורדפרס (שנקרא Gutenberg) הופך להיות חזק יותר ויותר, תוספים לבניית דפים (שנקראים גם בילדרים) צריכים למצוא דרכים להישאר רלוונטיים. למרבה המזל, על ידי התמקדות ביכולות לעיצוב אתרים שלמים ופחות בעיצובים של דף יחיד, Elementor עושה זאת בדיוק. עם Elementor Pro, תכונות כמו בניית תבניות, בניית חלונות קופצים (פופאפים), בניית טפסים וסגנונות גלובליים מאפשרים לכם ליצור עיצובים עוצמתיים לאתרים שלכם ואף לשלוט באופן מלא בעיצוב האתר. זה נכון אפילו יותר כאשר אתם משתמשים בערכת הנושא Hello של אלמנטור מכיוון שהיא מאפשרת לכם ליצור את האתר מ-0 על דף חלק. אפילו עם שימוש בווידג'טים ותבניות פרימיום בלבד, Elementor עדיין אחד התוספים החזקים ביותר לבניית דפים שתוכלו להשתמש בהם.

במידה ופספסתם משהו במאמר:

פוסטים נוספים:

קבלו מדריך SEO בחינם שיקפיץ את העסק שלכם למעלה!

בסוף המדריך אתם מקבלים במתנה 5 קרדיטים לשימוש עם ההרשמה למערכת הקידום האורגני LazySEO להוצאת קישורים וכתיבת תכנים – בחינם!
ללא הגבלת זמן שימוש!