מטבעות קריפטו

כל מה שצריך לדעת על מטבעות קריפטו

מטבעות קריפטו הם כל סוג של מטבע שקיים באופן דיגיטלי או וירטואלי ומשתמש בקריפטוגרפיה כדי לאבטח עסקאות. למטבעות קריפטו אין רשות מנפיקה או מפקחת מרכזית, אלא היא משתמשת במערכת מבוזרת לרישום עסקאות ולהנפקת יחידות חדשות. כאן נרכז עבורכם את כל המידע על מטבעות קריפטו – מה זה קריפטו, מה הם המטבעות המומלצים בשוק, מושגים מעולם הקריפטו וסקירות של מטבעות קריפטו.

הדף הנ"ל אינו מהווה המלצה או חלופה להתייעצות עם מנהל השקעות

מה זה מטבע קריפטו?

קריפטו היא מערכת תשלומים דיגיטלית שאינה תלויה בבנקים לאימות עסקאות. זהו מערכת עמית לעמית (P2P) שיכולה לאפשר לכל אחד בכל מקום לשלוח ולקבל תשלומים. בשונה מכסף פיזי שנושאים איתנו ומבצעים בו תשלום בעולם האמיתי, תשלומי קריפטו קיימים רק כרשומות דיגיטליות במסד נתונים אונליין המתאר עסקאות ספציפיות. כאשר אתם מעבירים כספים במטבעות קריפטו, העסקאות נרשמות ביומן ציבורי. מטבעות קריפטו מאוחסנים בארנקים דיגיטליים. מטבעות הקריפטו קיבלו את שמם מכיוון שהם משמשים בהצפנה לאימות עסקאות. זה אומר שקידוד מתקדם מעורב באחסון ובהעברה של נתוני קריפטו בין ארנקים וליומנים ציבוריים. מטרת ההצפנה היא לספק אבטחה וביטחון. מטבע הקריפטו הראשון היה ביטקוין, שהוקם בשנת 2009 ונותר המוכר ביותר עד היום. רבים מתעניינים במטבעות קריפטו כדי לסחור לצורך רווח עקב התנודות הגבוהות של שווי המטבעות.

להמשך קריאה על מטבעות קריפטו לחצו כאן

סקירת מטבעות קריפטו

לפניכם סקירות מורחבות שביצענו עבור מטבעות קריפטו מובילים משוק הקריפטו. את הסקריות ביצענו לפי איכות המטבעות, Market Cup ובמה הפרויקט שמאחורי המטבע בעצם עוזר לעולם. המטבעות מסודרים לפי סדר A-Z לנוחיותכם.

איך מטבעות הקריפטו עובדים?

מטבעות קריפטו מבוססים על יומן ציבורי מבוזר הנקרא בלוקצ'יין, שהוא רישום של כל העסקאות שמעודכן ומוחזק על ידי בעלי המטבע. יחידות של מטבעות נוצרות דרך תהליך הנקרא כריית מטבעות, המערב שימוש בעוצמת מחשב לפתרון בעיות מתמטיות מורכבות שיוצרות מטבעות. משתמשים יכולים גם לרכוש את המטבעות ממתווכים, ולאחר מכן לאחסן ולבזבז אותם באמצעות ארנקי קריפטו. אם יש לכם מטבעות קריפטו, אתם לא בעלים של משהו מוחשי. מה שיש לכם זה מפתח שמאפשר לכם להעביר רישום או יחידת מידה מאדם לאדם ללא גורם שלישי. למרות שביטקוין קיים מאז 2009, מטבעות קריפטו ויישומים של טכנולוגיית בלוקצ'יין עדיין נמצאים בתהליכי פיתוח בתחום הפיננסי, וצפויים להיות יותר שימושים בעתיד. עסקאות הכוללות אגרות חוב, מניות ונכסים פיננסיים אחרים עשויות בסופו של דבר להיסחר באמצעות הטכנולוגיה.

איך לקנות מטבעות קריפטו?

כדי לקנות מטבעות קריפטו מכל סוג שהוא בצורה בטוחה יש שלושה שלבים שתצטרכו לעבור עליהם לפני הרכישה הראשונה שלכם.

שלב 1 - בחירת הפלטפורמה

השלב הראשון הוא להחליט באיזו פלטפורמה להשתמש. באופן כללי, אפשר לבחור בין מתווך מעולם הקריפטו שדרכו ניתן לרכוש לבין בורסת קריפטו ייעודית:

  1. מתווכים מעולם הקריפטו – אלו הם ברוקרים מקוונים המציעים דרכים לרכוש ולמכור מטבעות קריפטו, וכן נכסים פיננסיים אחרים כמו מניות, אגרות חוב ו-NFTs. פלטפורמות אלו נוטות להציע עלויות סחר נמוכות יותר אך עם פחות תכונות ואפשרויות.
  2. בורסות קריפטו – מספר רב של בורסות קריפטו קיימות לבחירה, כל אחת מציעה מטבעות קריפטו שונים, אחסון ארנקים, אפשרויות חשבונות הנושאים ריבית, ועוד. רבות מהבורסות גובות עמלות המבוססות על הנכסים.

בעת השוואת פלטפורמות שונות, יש לשקול אילו מטבעות תוכלו לקנות, אילו עמלות הפלטפורמות גובות, תכונות האבטחה שלהן, אפשרויות אחסון ומשיכה, וכל המשאבים המוצעים.

שלב 2 - הוספת כסף לחשבון

לאחר שבחרתם את הפלטפורמה שלכם, השלב הבא הוא להכניס כסף לחשבון שלכם כדי שתוכלו להתחיל לסחור. רוב בורסות הקריפטו מאפשרות למשתמשים לרכוש מטבעות קריפטו באמצעות מטבעות פיאט (כלומר, מטבעות שהונפקו על ידי ממשלות) כמו הדולר האמריקאי, הפאונד הבריטי או השקל הישראלי, באמצעות כרטיסי חיוב או אשראי – אם כי זה משתנה מפלטפורמה לפלטפורמה. רכישות של מטבעות קריפטו עם כרטיסי אשראי נחשבות לרכישה ברמת סיכון גבוה, וחלק מהבורסות לא תומכות בהן. חלק מחברות כרטיסי האשראי גם לא מאפשרות עסקאות קריפטו. זה מכיוון שמטבעות קריפטו הן מאוד תנודתיות מבחינת מחיר, וחלק מחברות האשראי לא מאפשרות ללקוחות להיכנס לחובות או לשלם עמלות גבוהות בעבור עסקאות בכרטיסי אשראי בשביל נכסי קריפטו מסוימים. חלק מהפלטפורמות גם מקבלות העברות ACH והעברות בנקאיות. שיטות התשלום המקובלות והזמן שלוקחת הפקדה או משיכה משתנות מפלטפורמה לפלטפורמה. באותה מידה, הזמן שלוקח להפקדות להירשם משתנה לפי שיטת התשלום. גורם חשוב לשקול הוא עמלות הפלטפורמה, עמלות על עסקאות הפקדה ומשיכה ועמלות סחר. העמלות משתנות בהתאם לשיטת התשלום ולפלטפורמה, דבר שכדאי לבדוק מראש.

שלב 3 - ביצוע רכישת מטבע

ניתן לבצע הזמנה דרך פלטפורמת האינטרנט או הנייד של המתווך או הבורסה שלכם. אם אתם מתכננים לקנות מטבעות קריפטו, תוכלו לעשות זאת על ידי בחירת "קנייה" בפלטפורמה, בחירת סוג ההזמנה, הזנת הסכום של מטבע הקריפטו שברצונכם לרכוש, ואישור ההזמנה. אותו תהליך חל גם האפשרות של "מכירה". ישנן גם דרכים אחרות להשקיע בקריפטו. הדרכים הללו כוללות שירותי תשלום כמו PayPal, Cash App ו-Venmo, המאפשרים למשתמשים לקנות, למכור או להחזיק מטבעות קריפטו. בנוסף, ישנן כלי השקעה הבאים:

  • קרנות אמון של ביטקוין – ניתן לקנות מניות של קרנות אמון של ביטקוין באמצעות חשבון בנק רגיל. כלי אלו מעניקים למשקיעים השקעה בקריפטו דרך שוק ההון.
  • קרנות השקעה משותפות של ביטקוין – יש קרנות ETF של ביטקוין וקרנות השקעה משותפות לבחירה.
  • מניות או קרנות ETF של בלוקצ'יין – ניתן גם להשקיע בקריפטו באופן עקיף דרך חברות בלוקצ'יין המתמחות בטכנולוגיה מאחורי קריפטו ועסקאות קריפטו. לחלופין, ניתן לקנות מניות או קרנות ETF של חברות המשתמשות בטכנולוגיית בלוקצ'יין.

איך לאחסן מטבעות קריפטו

לאחר שרכשתם מטבעות קריפטו, עליכם לאחסן אותם בצורה בטוחה כדי להגן עליהם מפני פריצות או גניבה. בדרך כלל, מטבעות מאוחסנים בארנקים דיגיטליים, שהם מכשירים פיזיים או תוכנות המשמשים לאחסון בטוח של מפתחות פרטיים למטבעות הקריפטו שלכם. חלק מהבורסות מספקות שירותי ארנק, דבר שמקל עליכם לאחסן ישירות דרך הפלטפורמה. עם זאת, לא כל הבורסות או המתווכים מספקים באופן אוטומטי שירותי ארנק עבורכם. ישנם ספקים שונים של ארנקים לבחירה. משתמשים במונחים ארנק חם וארנק קר:

  • אחסון בארנק חם – ארנקים חמים מתייחסים לאחסון קריפטו בתוכנות אונליין כדי להגן על המפתחות הפרטיים לנכסים שלכם.
  • אחסון בארנק קר – בניגוד לארנקים חמים, ארנקים קרים (ידועים גם כארנקי חומרה) נשענים על מכשירים אלקטרוניים לא מקוונים כדי לאחסן את המפתחות הפרטיים שלכם בבטחה.

מה ניתן לקנות עם מטבעות קריפטו?

בעת השקת המטבע ביטקוין, המטרה הייתה שישמש כאמצעי תשלום יומיומי, ויאפשר רכישה של כל דבר, החל מכוס קפה ועד למחשב או פריטים יקרים כמו נכסי נדל"ן. זה עדיין לא ממש התממש, ולמרות שמספר המוסדות והעסקים המקבלים מטבעות קריפטו גדל, עסקאות גדולות הכוללות מטבעות כאלו הן בגדר נדירות. עם זאת, ניתן לקנות מגוון רחב של מוצרים באתרי איקומרס באמצעות קריפטו. הנה כמה דוגמאות למקומות בהם ניתן להשתמש במטבעות קריפטו לצורך רכישה של מוצר או שירות:

  1. אתרי טכנולוגיה ואתרי איקומרס – מספר חברות המוכרות מוצרי טכנולוגיה מקבלות קריפטו באתרים שלהן, כגון newegg.com, AT&T ו-Microsoft. אוברסטוק, שופיפיי, Rakuten ו-Home Depot גם מקבלות ביטקוין כאמצעי תשלום.
  2. מוצרי יוקרה – מספר מצומצם של קמעונאים מקבלים קריפטו כאמצעי תשלום. לדוגמה, ענקית היוקרה Bitdials מציעה שעוני מותגים כמו Rolex ו-Patek Philippe בתמורה לביטקוין.
  3. רכבים – כמה סוכנויות רכב כולל מותגים מוכרים וסוכנויות יוקרה כבר מקבלות מטבעות קריפטו כתשלום.
  4. ביטוח – באפריל 2021, הודיעה חברת הביטוח השווייצרית AXA שהחלה לקבל ביטקוין כאמצעי תשלום עבור כל מסלולי הביטוח שלה, למעט ביטוח חיים (עקב בעיות רגולטוריות). Premier Shield Insurance, המוכרת פוליסות ביטוח בית ורכב בארה"ב, גם מקבלת ביטקוין לתשלום פרמיות. 

הונאות פופולריות בעולם הקריפטו

מכיוון ששוק הקריפטו הוא די חדש בעולם שלנו, מספר פרצות האבטחה ואפשרויות ההונאה בשוק הזה גדולות מאוד. משתמשים מנצלים לרעה פרצות אבטחה קטנות או את חוסר הידע של המשתמשים שרוצים לרכוש קריפטו ומנצלים זאת כדי לעקוץ סכומי כסף גבוהים. לפניכם מספר הונאות פופולריות בשוק הקריפטו:

  • אתרים מזויפים – אתרים שקריים המציגים עדויות מזויפות מלקוחות המבטיחים תשואות גבוהות ומובטחות, בתנאי שתמשיכו להשקיע.
  • מערכות פונזי וירטואליות – פושעי קריפטו מקדמים הזדמנויות לא קיימות להשקעה במטבעות דיגיטליים ויוצרים אשליה של תשואות גבוהות על ידי תשלום למשקיעים ותיקים מכספי משקיעים חדשים. אחת מהונאות הפונזי בשוק הקריפטו, BitClub Network, גנבה יותר מ-700 מיליון דולר לפני שהמעורבים בה נעצרו על ידי הרשויות בדצמבר 2019.
  • אישורים של מפורסמים –  רמאים מתחזים ברשת למיליארדרים או לשמות מוכרים אחרים מתחום ההשקעות בקריפטו המבטיחים להכפיל את השקעתכם במטבע וירטואלי, אך בפועל גונבים את מה ששלחתם. הם עשויים גם להשתמש באפליקציות הודעות או בצ'אטים כדי להפיץ שמועות שאיש עסקים מפורסם תומך במטבעו קריפטו מסוים. לאחר שהם מעודדים משקיעים לקנות ומעלים את המחיר, מבצעי ההונאה מוכרים את חלקם, והמטבע יורד בערך שלו.
  • הונאות "רומנטיות" – ה-FBI מזהיר ממגמה של הונאות חוזרות באפליקציות היכרויות, שם אנשים שנפגשו באפליקציות היכרויות או ברשתות חברתיות משוכנעים להשקיע או לסחור במטבעות וירטואליים. מרכז תלונות הפשע באינטרנט של ה-FBI קיבל יותר מ-1,800 דיווחים על הונאות ממוקדות בתחום קריפטו שהתבצעו דרך אתרי היכרויות בשבעת החודשים הראשונים של 2021, עם הפסדים המגיעים ל-133 מיליון דולר. 

האם השימוש בקריפטו הוא בטוח?

מטבעות קריפטו בנויים בדרך כלל באמצעות טכנולוגיית בלוקצ'יין. בלוקצ'יין מתארת את הדרך שבה עסקאות מתועדות לתוך "בלוקים" ומקבלות חותמת זמן. זה תהליך מורכב וטכני למדי, אך התוצאה היא יומן דיגיטלי של עסקאות קריפטו שקשה להאקרים לזייף. בנוסף, עסקאות דורשות אימות דו-שלבי. לדוגמה, ייתכן שתתבקשו להזין שם משתמש וסיסמה כדי להתחיל עסקה. לאחר מכן, ייתכן שתתבקשו להזין קוד אימות שנשלח בהודעת טקסט לטלפון הסלולרי האישי שלכם. למרות שיש מנגנוני אבטחה, זה לא אומר ששוק הקריפטו בלתי ניתנות לפריצה. מספר פריצות בעלות גבוהה עלו יקר לפרויקטים של מטבעות קריפטו בתחילת דרכם. האקרים גנבו מ-Coincheck כ-534 מיליון דולר ומ-BitGrail כ-195 מיליון דולר, והפכו אותם לשתי הפריצות הדולות ביותר של עולם הקריפטו. בניגוד לכסף הממשלתי, הערך של מטבעות וירטואליים נקבע על ידי ביקוש והיצע בלבד. זה יכול ליצור תנודתיות פרועה שמייצרים רווחים משמעותיים או הפסדים גדולים למשקיעים. והשקעות במטבעות קריפטו נתונות להרבה פחות הגנה רגולטורית מאשר מוצרים פיננסיים קלאסיים כמו מניות, אגרות חוב, וקרנות נאמנות.

4 טיפים להשקעת מטבעות קריפטו בצורה בטוחה

כל השקעה כרוכה בסיכון, אבל מספר רב של מומחים סבורים שמטבעות קריפטו הן אחת מההשקעות עם רמ תהסיכון הגבוהה ביותר שיש. אם אתם מתכננים להשקיע במטבעות קריפטו, המלצות אלו יכולות לעזור לכם לקבל החלטות מושכלות:

  1. בחינת בורסות – לפני שתשקיעו, למדו על בורסות קריפטו. בהערכה גסה קיימות מעל 500 בורסות לבחירה. ערכו מחקר, קראו ביקורות ודברו עם משקיעים מנוסים יותר לפני שתמשיכו.
  2. לדעת איך לאחסן את המטבע הדיגיטלי שלכם – אם אתם רוכשים מטבע מסוים, עליכם לאחסן אותו. אתם יכולים לשמור אותו בבורסה או בארנק דיגיטלי. למרות שיש סוגים שונים של ארנקים, לכל אחד מהם יש יתרונות, חסרונות, דרישות טכניות ואבטחה מסוג מסוים. כמו כן, כמו במקרה של הבורסות, כדאי לחקור את אפשרויות האחסון שלכם לפני ההשקעה.
  3. לגוון את ההשקעות שלכם – הגיוון הוא המפתח לכל אסטרטגיית השקעה טובה, וזה נכון גם כאשר אתם משקיעים במטבעות קריפטו. אל תשקיעו את כל כספכם בביטקוין, לדוגמה, רק בגלל שזהו השם שאתם מכירים. יש אלפי אפשרויות, ועדיף לפזר את ההשקעה שלכם בין מטבעות שונים.
  4. להתכונן לתנודתיות של מטבעות – שוק הקריפטו הוא לא שוק יציב, אז הכינו את עצמכם לעליות וירידות חדות במחירי המטבעות. אם תיק ההשקעות שלכם או מצבכם הנפשי לא יכולים להתמודד עם זה, ייתכן שקריפטו זה לא הבחירה הנכונה בשבילכם.

האם כדאי לקנות מטבעות קריפטו?

מטבעות קריפטו זוכים לפופולריות רבה כרגע, אך חשוב לזכור שהתחום הזה עדיין נמצא בראשית דרכו ונחשב למאוד ספקולטיביות. השקעה בדבר חדש כרוכה באתגרים רבים, אז הכינו את עצמכם. אם אתם מתכננים להתחיל לשקוע או לרכוש מטבע מסוים לטווח הרחוק, ערכו מחקר, למדו את הנושא לעומק והשקיעו בזהירות בהתחלה. אחת הטעויות המרכזיות שסוחרי קריפטו עושים כשהם נכנסים לעולם הזה היא רכישה של מטבעות קריפטו פופולריים עם שמות שמצלצלים מוכר, זו טעות אסטרטגית שגורמת להרבה אנשים להפסיד כסף בהתחלה. חשוב להבין לפני הרכישה אם אתם מתעניינים במסחר יומי או שאתם מעדיפים לקנות מטבעות לטווח הרחוק. מומלץ להתייעץ עם סוחרים מנוסים או יועצי השקעות לפני שאתם נכנסים לעולם הזה.

מטבעות קריפטו - FAQ

מטבעות קריפטו הם נכסים דיגיטליים המשמשים כאמצעי תשלום, המבוססים על טכנולוגיית בלוקצ'יין. הם מאפשרים עסקאות מאובטחות, דיגיטליות ולרוב אנונימיות.

בלוקצ'יין היא סדרה של בלוקים המכילים רשומות של עסקאות. כל בלוק מחובר לקודמו דרך שרשרת קריפטוגרפית שיוצרת רשת נתונים מבוזרת ומאובטחת

מטבעות הקריפטו הנפוצים ביותר כוללים את ביטקוין (Bitcoin), איתריום (Ethereum), ריפל (Ripple), לייטקוין (Litecoin) ועוד.

מטבעות קריפטו ניתנים לרכישה באמצעות בורסות קריפטו, פלטפורמות מקוונות שבהן ניתן למכור, לקנות ולסחור במטבעות אלה. חשוב לבחור בבורסה מאובטחת ומוכרת. אני אישית משתמש בבורסה של ByBit לרכישת מטבעות.

השקעה במטבעות קריפטו כרוכה בסיכונים רבים, כולל תנודתיות גבוהה במחירים, פוטנציאל לפריצות אבטחה, ושינויים רגולטוריים. חשוב לבצע מחקר ולהיות מודעים לסיכונים לפני השקעה.

במידה ופספסתם משהו במאמר:

קבלו מדריך SEO בחינם שיקפיץ את העסק שלכם למעלה!

בסוף המדריך אתם מקבלים במתנה 5 קרדיטים לשימוש עם ההרשמה למערכת הקידום האורגני LazySEO להוצאת קישורים וכתיבת תכנים – בחינם!
ללא הגבלת זמן שימוש!