Tether (USDT) – מה זה טטר ואיך המטבע הזה עובד?

Tether (USDT) מה זה טטר ואיך המטבע הזה עובד

המאמר הנ"ל אינו מהווה המלצה או חלופה להתייעצות עם מנהל השקעות

Tether הוא מה שנקרא סטייבלקוין – מטבע קריפטו שנוצר כדי לספק נקודת מחיר יציבה בכל זמן. המטבע הקריפטוגרפי USDT נוצר על ידי חברת Tether Limited כדי לשמש כדולר הדיגיטלי של האינטרנט, כאשר כל טוקן של המטבע שווה 1.00 דולר אמריקאי ונתמך על ידי 1.00 דולר אמריקאי ברזרבות פיזיות. טטר משמש מיליוני משתמשים ברשתות הבלוקצ'יין כל יום כדי לסחור, להחליף ולבצע עסקאות ברשתות בלוקצ'יין שונות – ללא הצורך בגוף שלישי. עם זאת, למרות שהוא בחירה פופולרית בשווקים הקריפטוגרפיים, ל-Tether יש היסטוריה מעוררת מחלוקת בשל התפקיד המשוער של החברה בהרצת המחיר של ביטקוין ובניהול לא ראוי של הרזרבות שלהם. מעוניינים לקנות Tether (USDT), אך לא בטוחים מה זה או איפה להתחיל? אל תדאגו. המדריך הזה נועד כדי ללמד אתכם כל מהשאתם צריכים לדעת על הפרויקט של טטר ולהכין אתכם לחווית המסחר הכי נוחה שקיימת בשוק.

טטר USDT - מחיר (USD)

מה זה Tether?

Tether (USDT) הוא סטייבלקוין, שהוא סוג של מטבע קריפטוגרפי שנשאר פעיל כדי לשמור על השווי הכספי שלו יציב דרך בשווקי הקריפטו השונים. הוא משמש משקיעים שרוצים להגן על התנודתיות הטבעית של השקעות הקריפטו שלהם תוך כדי שמירה על הערך בתוך השוק הקריפטוגרפי. Tether הוא סטייבלקוין שנתמך על ידי מטבע פיאט כמו דולר אמריקאי, דולר קנדי, דולר אוסטרלי, או אפילו יין (JPY) יפני. Tether נוצר כדי לגשר על הפערים בין מטבעות הפיאט לבין מטבעות ברשתות הבלוקצ'יין תוך הצעת שקיפות, יציבות, ועמלות נמוכות למשתמשי USDT. המטבע של טטר מקושר לדולר האמריקאי ביחס של 1:1. אין כל התחייבות מצד Tether Ltd לפדיון או החלפה של טטר לדולר אמריקאי ולא ניתן להחליף את USDT ישירות לדולר אמריקאי דרך חברת Tether.

Tether

האתר הרשמי של טטר (Tether)

איך טטר בעצם עובד?

כל Tether (USDT) שקיים נתמך על ידי נכסים בשווי דולר אמריקאי אחד. כל מטבעות ה-Tether הונפקו במקור על רשת הביטקוין דרך פרוטוקול Omni Layer, אך כעת ניתן להנפיק אותו על כל רשת ש-Tether תומכת בה. לאחר שניתן Tether (יחידה בודדת של USDT), ניתן להשתמש בו כמו בכל מטבע או טוקן אחר על הרשת שבה הוא הונפק. טטר תומכת ברשתות הבלוקצ'יין של ביטקוין, איתריום, EOS, Tron, Algorand, ו-OMG Network. טטר משתמשת ב-Proof Of Reserves, מה שאומר שבכל זמן הרזרבות שלהם יהיו שוות או גדולות ממספר ה-Tether הנמצאים במסחר. ניתן לאמת זאת דרך האתר שלהם.

מי המייסדים של טטר?

Tether הושקה במקור ב-6 באוקטובר 2014 כ-Realcoin על ידי ברוק פירס, ריב קולינס, וקרייגג סלרס (חבר בקרן Omni). זה נתן להם לבנות את טטר על פרוטוקול Omni, שאיפשר למשתמשים ליצור ולסחור בנכסים ובמטבעות מבוססים חוזים חכמים על רשת הביטקוין. ב-20 בנובמבר 2014, מנכ"ל טטר, ריב קולינס, הודיע ששם הטוקן שלהם, Realcoin, ישונה ל-Tether (USDT). ההיסטוריה מעוררת המחלוקת של טטר מתחילה עם השקתו לשוק. בינואר 2015, Bitfinex איפשרה ל-USDT להיסחר בפלטפורמת שלהם לראשונה. הנפח של Tether החל להתרחב במהירות על רשת הבלוקצ'יין עם עסקאות בדולרים אמריקאים העוברות דרך בנקים בטאייואן, ולאחרן מכן הבנקים הללו העבירו את העסקאות ל-Wells Fargo. זה המשיך עד 2017.

ב-18 באפריל 2017, נחסמו ההעברות הבינלאומיות של המטבע טטר על ידי בנקים אמריקאים. חוסר שקיפות לפני ובמהלך האירועים האלו, יחד עם דליפות רבות של מסמכים, בתוספת טענות של פגיעה בשוק, גרם למשתמשים רבים לשער אם הרזרבות שעליהן מתבסס המטבע של טטר באמת קיים או אם הסטייבלקוין עתיד להתמוטט. זה הוחמר ב-2017 כאשר הושעו המשיכות של USDT באופן זמני. אירועים אלו גרמו לתנודתיות חמורה עבור בעלי USDT. החל מינואר 2017, סכום ה-Tether (USDT) גדל מ-10 מיליון דולר לכמעט 2.8 מיליארד דולר בספטמבר 2018. זה התעכב מעט בעקבות תביעה שהוגשה באפריל 2019 מצד היועץ המשפטי של מדינת ניו יורק, לטיטיה ג'יימס, שהאשימה את Bitfinex ו-Tether במשיכת כספים מהרזרבות של המטבע כדי לכסות גירעון של 850 מיליון דולר. ביטפיינקס וטטר הסכימו לשלם קנס של 18.5 מיליון דולר ב-2021. טטר ממשיכה להיות במרכז של שערוריות בשווקים הקריפטוגרפיים וברשתות הבלוקצ'יין, עם משתמשים רבים שמטילים ספק בנזילות וביציבות שלהם.

מה הופך את המטבע טטר לייחודי?

Tether (USDT) הוא בר שימוש לאורך שנים ומחזיק בלגיטימציה, אף על פי שהיא לעיתים מתערערת על ידי משתמשים ומעטים מהפרויקטים יכולים להתמודד איתה. הוא מתקבל על ידי רבים מהספקים והפרוטוקולים בתוך האקוסיסטם של הבלוקצ'יין כשיטת תשלום ואמצעי חליפין. בגלל הרזרבות הגדולים של טטר, הוא אינו סובל מסיכוני שוק כמו נפילות חדות של מטבעות והוא בהגדרה מטבע מאוד יציב. USDT גם נהנה מאותן אפשרויות כמו של טוקנים קריפטוגרפיים אחרים על הרשת, מסחר p2p ואבטחת PoW או PoS, מה שהופך אותו ליציב עבור סוחרים ומשתמשים.

מה נותן למטבע Tether ערך ממשי?

תפקידו של USDT הוא לספק נוזליות ולהגן נגד תנודתיות שוק, מאחר וערכו לא משתנה לא לטובה ולא לרעה , בתיאוריה. הערך של Tether (USDT) תלוי לחלוטין ברזרבות הקיימות של Tether. כל עוד טטר נתמך ביחס של 1:1, המטבע תמיד יהיה שווה דולר אמריקאי אחד.

כמה מטבעות Tether יש?

ל-Tether (USDT) יש מלאי קיים של 40,805,169,352 טוקנים של USDT. המלאי הזה עשוי להתרחב או להתכווץ על פי הביקוש והנוזליות הנוכחית בשוק. ניתן לרכוש טוקנים של USDT בשוק משני או בבורסות המסחר. USDT אינו תומך בסטייקינג ויש לרכוש או להנפיק את USDT כדי לעשות בו שימוש.

למה להשתמש בטטר

למה להשתמש בטטר? מתוך האתר של המטבע

איך ניתן להשתמש ב-Tether?

טטר הוא סטייבלקוין שניתן לרכוש בבורסות פופולריות רבות כמו קריפטו קום או ביינאנס. ניתן להחליף Tether (USDT)נ כגד מגוון של מטבעות אצל ספקים שונים או כמטבע להחלפה. חלק מהמשתמשים רוכשים USDT כדי להעניק הלוואות, לרכוש NFTs, ולהשתתף ב-ICOs. הגמישות של Tether הופכת אותו לוורסטילי באופן מדהים, וניתן להשתמש בו כמעט בכל מקום שבו משתמשים רוצים להעביר או לבצע עסקאות של ערך מסוים.

איך לבחור ארנק ל-Tether?

סוג הארנק של Tether (USDT) שתבחרו תלוי כנראה במה שאתם רוצים לעשות עם המטבע וכמה אתם צריכים לאחסן. ארנקים פיזיים או ארנקים קרים מספקים את האופציה הכי בטוחה עם אחסון לא מקוון וגיבוי. גם ארנקים פיזיים של Ledger ו-Trezor מציעים פתרונות אחסון עבור USDT. ארנקים פיזיים יכולים לדרוש קצת יותר למידה והם אופציה יקרה יותר גם ברמה הכלכלית. הם יכולים להיות מתאימים לאחסון כמויות גדולות יותר של USDT עבור משתמשים מנוסים יותר. ארנקי תוכנה מספקים אופציה נוספת והם חינמיים וקלים לשימוש. הם זמינים להורדה כאפליקציות לסמארטפון או לשולחן עבודה ויכולים להיות במשמורת חיצונית או ללא משמורת. עם ארנקים שבמשמורת חיצונית, המפתחות הפרטיים מנוהלים ומגובים בשמכם על ידי ספק השירות. ארנקים שלא במשמורת משתמשים באלמנטים של אבטחה בתוך האפליקציה שלכם לאחסון המפתחות הפרטיים. למרות שהם נוחים, הם נחשבים פחות בטוחים מאשר ארנקים פיזיים ויכולים להיות מתאימים לכמויות קטנות יותר של Tether (USDT) או לסוחרים מתחילים.

ארנקים אונליין או ארנקי רשת הם חינמיים וקלים לשימוש ונגישים ממכשירים מרובים באמצעות הדפדפן. הם נחשבים לארנקים חמים ויכולים להיות פחות בטוחים מאשר אלטרנטיבות פיזיות או תוכנה. כיוון שכנראה אתם סומכים על הפלטפורמה לנהל את ה-USDT שלכם, עליכם לבחור שירות איכותי ששם דגש על נושא האבטחה והאחסון. הארנקים החמים הכי מתאימים לאחסון כמויות קטנות יותר או עבור סוחרים שעובדים במסחר יום יומי וצריכי םאת המטבע נגיש עבורם. מכירה וקנייה של USDT, או החלפתו כנגד כל מטבע קריפטו אחר, מתבצע ברגעים ספורים כאשר אתם בוחרים בפלטפורמה בטוחה כפתרון לאחסון שלכם.

לסיכום

טטר (Tether) הוא אחד הסטייבלקוינים הפופולריים ביותר בשוק, הוא מספק נוזליות לעסקאות בשווי מיליוני דולרים מדי יום. למרות השערוריות הרבות בהן המטבע מעורב, Tether מספק יציבות למשתמשים רבים בשוק מאוד תנודתי וממשיך לשמש מיליוני משתמשים שרוצים להחזיק מטבע פיננסי מבודד בין אזורים, מדינות, ואף יבשות. ערך המטבע USDT זהה לערך של 1 דולר אמריקאי זה בעצם מה שמאפשר לסוחרים רבים לסחור באמצעות המטבע הזה בגלל שהוא עובד כנגד פיאט. ערך המטבע נשמר זהה ל-1$ בזכות הרזרבות של המטבע שמגובות בדולר אמריקאי.

שאלות ותשובות - טטר (Tether)

לא, Tether נועד כדי לעזור למשתמשים עם הנזילות שלהם ברשת הביטקוין ומשמש כהגנה ספקולטיבית עם ערך שזהה לערך 1 דולר אמריקאי.

Tether אינו תומך באופן טבעי ב-Staking. המשתמשים עשויים למצוא אפשרות לסטייקינג דרך dApps שמשתמשות ב-USDT.

קניית USDT פשוטה מאוד. כל מה שצריך זה לבקר בעמוד 'איך לקנות Tether' של ByBit ולבחור את אמצעי התשלום המועדף עליכם.

אם כבר יש לכם USDT ואתם שומרים אותו בארנק שלכם או בבורסה, תוכלו למכור את ה-USDT שלכם בקלות על ידי ניווט בפאנל הניהול ובחירת אמצעי התשלום הרצוי.

במידה ופספסתם משהו במאמר:

פוסטים נוספים:

קבלו מדריך SEO בחינם שיקפיץ את העסק שלכם למעלה!

בסוף המדריך אתם מקבלים במתנה 5 קרדיטים לשימוש עם ההרשמה למערכת הקידום האורגני LazySEO להוצאת קישורים וכתיבת תכנים – בחינם!
ללא הגבלת זמן שימוש!