EOS (EOS) – מה זה אי או אס ואיך המטבע הזה עובד?

EOS (EOS) - מה זה אי או אס ואיך המטבע הזה עובד

המאמר הנ"ל אינו מהווה המלצה או חלופה להתייעצות עם מנהל השקעות

EOS.IO (EOS) הוא פרויקט בלוקצ'יין לחוזים חכמים שזכה לכינוי "רוצח האיתריום". הפרויקט התחיל כ-ICO בשנת 2017, ומהר מאוד EOS הפך לאחד ממטבעות הקריפטו המובילים. הפרויקט זכה לקהל ותפוצה רחבה משום שהוא כולל רבות מהתכונות של המטבע איתריום, עם מהירות עיבוד תיאורטית של מיליון עסקאות לשנייה. מתעניינים ב-EOS (EOS), אך לא בטוחים מה זה בכלל או מאיפה להתחיל? אל דאגה. המדריך הזה מיועד ללמד אתכם הכל על הפרויקט ולהכין אתכם לקפיצה אל חווית המסחר הנוחה והידידותית ביותר שקיימת בשוק.

אי או אס EOS - מחיר (USD)

מה זה EOS?

אי או אס היא רשת מבוססת בלוקצ'יין, מבוזרת בצורה מלאה, המאפשרת פיתוח, אחסון וביצוע של יישומים מבוזרים בקנה מידה עסקי. EOS תומך בכל התכונות הבסיסיות הדרושות לאפשר לעסקים ולאנשים ליצור אפליקציות מבוזרות בדרך הדומה ליצירת אפליקציות אינטרנט רגילות. ל-EOS יש את היכולת לספק גישה מאובטחת ואימות, עבור אחסון נתונים, ניהול שימוש, הרשאות, ותקשורת בין אפליקציות מבוזרות לאינטרנט. חלקים אף משווים את הדרך בה EOS פועל לחנות האפליקציות של גוגל או לחנות האפליקציות של אפל.

EOS

האתר הרשמי של אי או אס (EOS)

איך אי או אס בעצם עובד?

EOS נבנה על מנת לדמות את הביצועים של מחשב אמיתי, כאשר אפילו התוכנה עצמה משתמשת במושגים מוכרים מעולם המחשוב. לדוגמה, ישנם שלושה סוגי משאבים המפעילים את בלוקצ'יין EOS:

  1. רוחב פס – אחראי להעברת מידע ברחבי הרשת.
  2. מעבד (CPU) – עוצמת העיבוד הדרושה להפעלת אפליקציה מבוזרת.
  3. אחסון ראם (RAM) – מאחסן נתונים בבלוקצ'יין שניתן להפנות אליהם באופן מיידי.

ניהול הפלטפורמה באמצעות טוקנים של EOS

בעלי EOS יכולים לנעול (להשקיע) את המטבעות שלהם כדי להשתתף בתהליכים שונים. המשתמשים המעורבים שמשקיעים EOS יכולים להצביע ולקבל החלטות כדי לשנות את כללי התוכנה או להשתתף בתהליך האימות של הבלוקצ'יין. מטבעות אלה יכולים גם לשמש לביצוע עסקאות בפלטפורמת EOS, כאשר הרשת תומכת בעד מיליון עסקאות לשנייה.

מי המייסדים של אי או אס?

הפרוטוקול של EOS נוסד בשנת 2017 על ידי חברה בשם Block.one. החברה הובלה (ועדיין מובלת) על ידי דן לרימר וברנדן בלומר. לרימר הוא שם נודע בקרב מפתחי בלוקצ'יין, שכן לפני פיתוח אי או אס הוא תכנן את בורסת המטבעות הדיגיטלית המבוזרת הראשונה, BitShares, וגם את הפרויקט החברתי הדיגיטלי הראשון, Steemit. לרימר מכהן כיום כקט"ן בחברת Block.one, שם הוא האדריכל הראשי מאחורי התוכנה של EOS. הפרויקט של אי או אס התחיל ב-ICO שנמשכה שנה לאחר שהתחיל ב-26 ביוני 2017. Block.one מכרה בסופו של דבר מיליארד מטבעות, שהביאו לחברה סכום עצום של 4 מיליארד דולרים. מכירת המטבעות הזו הייתה אחת מאירועי ה-ICO הגדולים בהיסטוריה של תעשיית הקריפטו.

מה הופך את EOS לייחודי?

EOS הוא פרויקט קריפטו ייחודי שכולל מספר תכונות חשובות, כגון:

  • סקיילביליות – אחת הבעיות הגדולות ביותר של עולם הקריפטו היא לאזן בין פיזור לסקיילביליות. בזכות מנגנון האימות המבוזר של דפוס (DPoS), האקוסיסטם של EOS יכול לעבד כמעט מיליון עסקאות לשנייה. הפרויקט של אי או אס משיג רמת טעינה גבוהה כזו באמצעות עיבוד שמתבצע במקביל.
  • גמישות – בניגוד לאיתריום, שיכול להיות קורבן להתקפות DAO, אי או אס מצא פתרון לבעיה זו. הפלטפורמה יכולה להפסיק את הצומת שמעבד עסקה כזו וחוזרת לעיבוד עסקאות חדשות רק לאחר פתרון הבעיה.
  • פיזור – למרות שאיתריום נחשב למחשב מבוזר, הפלטפורמה של EOS יכולה להיחשב למערכת הפעלה מבוזרת.

מה נותן למטבע EOS ערך ממשי?

ערכו של EOS נובע מהיכולת שלו לשמש כפלטפורמה לחוזים חכמים ויצירת אפליקציות מבוזרות. תכונה זו הופכת אותו לאחת הפלטפורמות הבודדות שניתן לראות בהן "עסקה מלאה" בכל מה שקשור לעולם הקריפטו. על גבי זה, מבנה הפלטפורמה ומבנה של הניהול שלה מאפשרים למשתמשים שלו להיות חלק פעיל בתהליך ההחלטה, שהוא תכונה שרבים בתחום הבלוקצ'יין מעריכים מאוד.

כמה מטבעות EOS יש?

נכון לעכשיו יש קצת מעל ל-950 מיליון מטבעות EOS במחזור מתוך סך הכל של 1,027,411,229 מטבעות שזמינים. כדאי לציין שאין הגבלה לכמות המטבעות שניתן ליצור, עם מטבעות חדשים שמשתחררים למחזור בכל פעם שנוצר בלוק חדש. מספר ה-EOS הכולל במחזור יכול לגדול ב-5% בכל שנה.

איך ניתן להשתמש ב-EOS?

באופן טבעי, השימוש העיקרי ב-EOS הוא ערבויות במנגנון ה-DPoS והשתתפות בממשל הרשת. עם זאת, בהתאם לשווקים, אי או אס יכול לשמש גם ככלי השקעה ספקולטיבי וגם כאמצעי תשלום – הודות לעסקאות המיידיות וחינמיות שלו. עם זאת, EOS אינו מנוצל כמו מטבעות קריפטו אחרים, והפלטפורמה ראתה שימוש קטן מאוד בתחום האפליקציות המבוזרות.

הטכנולוגיה של אי או אס, מתוך האתר של המטבע

איך לבחור ארנק ל-EOS?

סוג הארנק של EOS שתבחרו יהיה תלוי במה שאתם מתכננים לעשות עם המטבעות וכמה אתם צריכים לאחסן. ארנקי חומרה או ארנקים קרים מספקים את האופציה הבטוחה ביותר עם אחסון לא מקוון וגיבוי. גם Ledger וגם Trezor מציעים אחסון ל-EOS. ארנקי חומרה עשויים לדרוש מעט יותר למידה והם גם יקרים יותר, אך עשויים להיות מתאימים לאחסון כמויות גדולות יותר של EOS למשתמשים בעלי ניסיון. ארנקי תוכנה מספקים אופציה נוספת והם חינמיים וקלים לשימוש. הם זמינים להורדה כאפליקציות לסמארטפונים או למחשבים ניידים ויכולים להיות מנוהלים או לא מנוהלים. בארנקים מנוהלים, המפתחות הפרטיים נמצאים בניהול ובגיבוי של ספק השירות. ארנקים לא מנוהלים משתמשים באלמנטים בטוחים במכשיר שלכם לאחסון המפתחות הפרטיים. למרות שהם נוחים, הם נחשבים פחות בטוחים מארנקי חומרה ויכולים להיות מתאימים לכמויות קטנות יותר של EOS או למשתמשים חסרי ניסיון.

ארנקים מקוונים או ארנקי רשת גם הם חינמיים וקלים לשימוש ונגישים ממכשירים מרובים באמצעות דפדפן אינטרנט. הם נחשבים לארנקים חמים ויכולים להיות פחות בטוחים מארנקי חומרה או תוכנה. כאשר אתם בוחרים בורסת קריפטו לניהול ה-EOS שלכם, עליכם לבחור שירות מוכר עם מוניטין באבטחה ושמירה על מטבעות של לקוחות. אנקרים מהסוג הזה מתאימים לאחסון כמויות קטנות או לסוחרים ותיקים בתדירות גבוהה. ByBit מציע פתרון אחסון מטבעות בטוח, המאפשר לכם לאחסן ולסחור במטבעות אי או אס שלכם ללא טרחה. אחסון ה-EOS שלכם ב-ByBit מספק לכם אבטחה ברמה הגבוהה ביותר ופונקציונליות ידידותית למשתמש. קניית ומכירת EOS, או המרתם לכל מטבע קריפטו אחר, נעשית ברגעים ספורים כאשר אתם בוחרים את הפלטפורמה הבטוחה של ביי ביט כפתרון האחסון שלכם.

סטייקינג ב-EOS

על מנת לאבטח את העסקאות שלה, אי או אס משתמשת במערכת שנקראת Delegated Proof of Stake (DPoS). מערכת זו משתמשת במערכת הצבעה ומוניטין בזמן אמת כדי להחליט מי יוצר את הבלוק הבא בבלוקצ'יין שלה. כל מי שמחזיק EOS יכול לעזור להפעיל את הרשת, אך ככל שיש לכם יותר מטבעות, כך יותר סביר שאתם תהיו זה שיצור את הבלוק הבא. למשתמשים יש אפשרות לנעול (להשקיע) את המטבעות שלהם, כאשר כל מטבע נעול מייצג הצבעה אחת ברשת.

לסיכום

EOS היא אחת הפלטפורמות המבטיחות ביותר בעולם הקריפטו, מכיוון שיש לה את הפוטנציאל לשמש גם כאמצעי לתשלומים מיידיים וללא עמלות, וגם כפלטפורמה תומכת dApp – שוב, עם יכולת לעסקאות מיידיות וחינמיות. בעוד שחלק מהאנליסטים טוענים שמערכת ההצבעה עלולה לגרום לבעיות בטיחות, אחרים טוענים שהפלטפורמה מוערכת פחות מדי ביחס לשווי שלה עכשיו ושהיא ייחודית ומבריקה (לכן גם קיבלה את הכינוי "רוצחת האיתריום").

שאלות ותשובות - אי או אס (EOS)

למרות ש-Block.One היא המפתחת הראשית של אי או אס, היא לא שולטת במערכת. כל משתמש יכול להצביע ולהשתתף בתהליך קבלת ההחלטות, מה שמבטיח פיזור של כל מנגנון השדרוגים ומערב כל משתמש בכיוון העתידי של הפרויקט.

עסקאות ב-EOS הן ללא עמלות, מכיוון שכל העמלות הקשורות לעסקה מוסרות על ידי הטמעת מנגנון מבוסס-אינפלציה במקום מבוסס-עמלות.

Elemental Battles זה מדריך צעד אחר צעד שעוזר למפתחים ליצור את יישום הבלוקצ'יין הראשון שלהם ב-EOS. דרך שמונה שיעורים, המשתמשים לומדים את היסודות של פיתוח בלוקצ'יין ואיך ליצור יישום אי או אס פעיל לגמרי, כולל בנייה והשקת חוזה חכם משלהם.

קניית אי או אס (EOS) זה תהליך פשוט. עברו לפאנל הניהול של הבורסה בה אתם נמצאים (אני משתמש במערכת Bybit) ובחרו ברכישה של EOS.

אם כבר יש לכם אי או אס(EOS) והוא מוחזק בבורסה כמו ביי ביט, תוכלו למכור אותו בקלות על ידי ניווט בממשק ובחירת אפשרות התשלום הרצויה לכם.

במידה ופספסתם משהו במאמר:

פוסטים נוספים:

קבלו מדריך SEO בחינם שיקפיץ את העסק שלכם למעלה!

בסוף המדריך אתם מקבלים במתנה 5 קרדיטים לשימוש עם ההרשמה למערכת הקידום האורגני LazySEO להוצאת קישורים וכתיבת תכנים – בחינם!
ללא הגבלת זמן שימוש!