אחסון אתרים

כל מה שצריך לדעת על אחסון אתרי אינטרנט

כאשר חברת אחסון מקצה מקום בשרת אינטרנט לאתר על מנת לאחסן את הקבצים שלו, היא מבצעת אחסון אתרים. אחסון אתרים הופך את הקבצים המרכיבים את האתר (קוד, טקסט, תמונות וכדומה) לזמינים לצפייה באופן אונליין. כל אתר שביקרתם בו אי פעם מאוחסן על שרת. כמות המקום המוקצה בשרת לאתר תלויה בסוג האחסון. הסוגים העיקריים של אחסון הם שיתופי, ייעודי, VPS וענן. ההבדלים ביניהם נקבעים לפי הטכנולוגיה והמשאבים בשרת, רמת הניהול המוצעת והשירותים הנלווים.

מה זה אחסון אתרים?

אחסון אתרים הוא תהליך של שכירת או רכישת מקום לאחסון אתר ברשת האינטרנט העולמית. תוכן של אתרים, כגון HTML, CSS, ותמונות, חייב להיות מאוחסן על שרת כדי להיות זמין לצפייה עבור גולשים. מהו בעצם שרת? שרת הוא מחשב המחבר בין משתמשי אינטרנט אחרים לאתר שלכם מכל מקום בעולם. כפי שהשם מרמז, חברות האחסון מספקות את השרתים, הקישור והשירותים הקשורים לאחסון אתרים. על ידי הצעת מגוון תכניות אחסון, הן מכסות את כל טווח הצרכים של אנשים שצריכים שרתי אחסון, מבלוגים קטנים ועד ארגונים גדולים. אם אתם מתכננים ליצור נוכחות באינטרנט, אחסון אתרים אמין הוא חיוני. כיום ישנם מאות ספקי אחסון אתרים המציעים אלפי סוגים של שירותי אחסון. התוכניות נעות מחינם עם אפשרויות מוגבלות ועד לשירותי אחסון אתרים יקרים לעסקים גדולים. התוכנית שתבחרו תלויה בעיקר באיך שתרצו להשתמש באתר שלכם וכמה משאבים אתם צריכים באחסון.

להמשך קריאה על אחסון אתרים לחצו כאן

סקירת חברות אחסון אתרים

לפניכם סקירות מורחבות שביצענו עבור החברות המובילות לאחסון אתרים שקיימות בשוק. עם החברות הללו ניתן לאחסן את אתר האינטרנט שלכם וכל חברה גם מספקת מספר מוצרים נוספים שתוכלו לרכוש או לקבל במהלך רכישת אחסון. החברות מסודרות לפי סדר A-Z לנוחיותכם.

מה צריך לדעת לפני שבוחרים אחסון לאתר?

בחירת תוכנית אחסון אתרים מתאימה מבטיחה גישה לכל המשאבים הנדרשים כדי לשמור על טעינת האתר במהירות ובזמינות גבוהה עבור הגולשים. חשבו על כמה עסקים בימינו פועלים בעיקר באופן אונליין – המכירות והלידים שלהם מגיעים מהאתר. אם מישהו נכנס לאתר ויש בעיה – לוקח הרבה זמן לטעון או שהאתר בכלל לא מופיע – לקוחות פוטנציאליים לא יחכו. הם יעזבו את האתר לחיפוש אחר אתר אחר באותו נושא שעובד כראוי ויכול לספק את מה שהם מחפשים בצורה חלקה. אם אתם חדשים בתחום הפעלת אתרים, אחסון אתרים והמונחים הקשורים לנושא הזה עשויים להיות נושא מבלבל, כל שכן בחירת חברת האחסון הנכונה שיכולה להיראות כמו משימה בלתי אפשרית. רבים מבעלי האתרים המתחילים נוהגים לבחור באפשרות הזולה ביותר או בכל מה שמוצע יחד עם רכישת שם הדומיין שלהם באמונה השגויה שכל אפשרויות האחסון בעצם זהות. זו יכולה להיות טעות יקרה. בחירה באחסון הנכון חשובה להצלחת האתר שלכם ובעמוד הזה נדבר עם סוגי האחסון השונים ואיזה אחסון כדאי לבחור.

איך אחסון אתרים עובד

אחסון אתרים מתבצע כאשר קבצים המרכיבים אתר מועלים ממחשב מקומי לשרת אינטרנט. משאבי השרת, (זיכרון RAM, מקום בדיסק הקשיח ותעבורה) מוקצים לאתרים המשתמשים בו. החלוקה של משאבי השרת שונה בהתאם לסוג התכנית שנבחרה. כדי לבחור את תכנית האחסון המתאימה, עליכם להבדיל בין התכניות הקיימות. זה לא חייב להיות מורכב. לקוראים הלא טכניים, בואו נשתמש בדוגמה פשוטה: בחירת אחסון אתרים דומה לחיפוש אחר מקום משרד: איך אתם מחליטים איזה סוג של משרד מתאים לצרכים שלכם? האם תחנת עבודה במרחב עבודה משותף מספיקה, או האם תרצו משרד בתוך מרכז עסקי גדול. האם יש לכם כוונות להתרחב במהירות או לצפות להרבה אנשים שבאים והולכים? האם תחשבו לשכור בניין שלם או שבנייה של מרחב משלכם יותר רלוונטי? בצד הסגנון של משרד שאתם משתמשים בו, יש גם שיקולים נוספים. כמה קל לגשת לחדרים, אילו פונקציות הם מציעים (תוספות כמו לוח לבן, אינטרנט מהיר ומתקנים נוספים), היכן הם ממוקמים והעלות הכוללת. שיקולים אלה יקבעו את הצרכים שלכם ויעזרו להחליט איזה סוג של משרד מתאים לכם. בואו נשווה את תהליך הבחירה הזה להחלטה על אחסון אתרים מתאים:

  • אחסון שיתופי דומה לשכירת תחנת עבודה במשרד רועש ופתוח או במרחב עבודה משותף. יש לכם את כל הנוחות שאתם צריכים: שולחן, חיבור לאינטרנט וחלק מהציוד המשרדי ואתם חולקים את המרחב עם עמיתים אחרים כולל המטבח, המדפסת ושירותים. אינכם יכולים לבצע שיפוצים למרחב כמו התקנת לוחות לבנים וכדומה. זו אפשרות פופולרית להשקת אתרים קטנים ולא מתאימה לפרויקטים מסחריים בקנה מידה גדול.
  • שרת וירטואלי פרטי (VPS) הוא שדרוג נחמד מאחסון שיתופי. עסקים בינוניים ירוויחו משכירת משרד בפארק מתאים. עם VPS, המשתמשים מבודדים זה מזה. יש לכם שכנים, אבל אתם פחות תלויים בהם, ותוכלו לערוך שיפוצים (התאמות אישיות) כרצונכם ולארגן את תחנת העבודה שלכם בעצמכם.
  • שימוש בבניין משרדים שלם ניתן להשוואה לאחסון בשרת אחסון ייעודי. זוהי אפשרות יקרה יותר והכי טובה לאתרים שזקוקים למקסימום אמינות וביצועים גבוהים. מכיוון שאתם שולטים בכל המרחב, יש לכם יותר השפעה על התצורות ונפח של המקום, אך זה לא שווה את ההשקעה הכספית אם לא תשתמשו בכל המרחב הכלול.

סוגים שונים של אחסון אתרים

ככל שהטכנולוגיה של אחסון אתרים התקדמה עם השנים, סוגים שונים של שירותי אחסון באינטרנט נוצרו כדי לענות על הצרכים השונים של אתרים ולקוחות. סוגי האחסון הללו כוללים:

  1. אחסון שיתופי
  2. אחסון VPS
  3. אחסון ייעודי
  4. אחסון ענן
  5. אחסון Reseller

בואו לדבר בהרחבה על שירותי האחסון הפופולריים ביותר.

אחסון שיתופי

אחסון שיתופי הוא כאשר אתר אינטרנט מאוחסן על אותו שרת כמו מספר רב של אתרים אחרים. רוב חברות האחסון מספקות שירותי אחסון שיתופי. זהו אופציה זולה וקלה להגדרה, מה שהופך אותה למתאימה לאתרים חדשים שלא מצפים לכמות תנועה רבה בטווח הקצר. היא מתאימה לאתרים אישיים ולעסקים קטנים ובינוניים. כל מי שרציני לגבי שיווק דיגיטלי או ניהול עסק אונליין צריך לבחון בקפידה את אפשרויות האחסון השיתופי ולוודא שהספק שלו יכול להציע שירותים כמו Business SSD של Namecheap, שמיועד במיוחד לאתרי מסחר אלקטרוני. אחסון שיתופי אינו מתאים לאתרים גדולים עם הרבה תנועה. אתרים כאלו זקוקים לשרת ייעודי או אחסון בענן כדי לאפשר כמות מספיקה של משאבים ולהבטיח ביצועים טובים לאתר.

אחסון VPS

שרתים פרטיים וירטואליים (VPS), הידועים גם כשרתים וירטואליים ייעודיים (VDS), הם שרת וירטואלי שכל לקוח מקבל כאילו הוא שרת ייעודי, למרות שבפועל הוא משרת מספר אתרים. מסיבה זו, אחסון בסגנון VPS נחשב לשלב הביניים בין אחסון שיתופי לבין קבלת שרת אחסון ייעודי או שרת בענן משלכם. ההבדל העיקרי בין אחסון שיתופי ל-VPS הוא שללקוחות יש גישה מלאה להגדרת ה-VPS, מה שמקרב אותם יותר לאחסון בסגנון ייעודי. VPS לעיתים נמצא בשימוש של אתרים קטנים וארגונים שרוצים את הגמישות של שרת ייעודי, ללא העלויות הגבוהות של שרת מהסוג הזה.

אחסון ייעודי

אחסון ייעודי מספק שרתים שלמים להשכרה. סוג זה של אחסון יקר יחסית בהשוואה לתכניות אחסון שיתופי. לכן, הוא יעיל עבורכם רק כאשר האתר שלכם מקבל הרבה תנועה או כאשר נדרשת שליטה רבה יותר בהגדרות השרת. באחסון ייעודי יש מספיק משאבים לספק לאתר אחד ציוד שרת שלם הממוקם במרכז נתונים וניתן לאחסן על גביו מספר אתרים. הוא מאפשר גמישות גבוהה יותר בניהול השרת מבחינת המשתמש. זה נחשב לסידור גמיש יותר מכיוון שהוא מאפשר שליטה מלאה על השרת, התוכנה שלו ומערכות האבטחה שלו. במקביל, עם זאת, אתם צריכים להחזיק בידע טכני לניהול הפלטפורמה בעצמכם.

אחסון ענן

אחסון ענן הוא סוג אחסון שהפך להיות פופולרי מאוד בשנים האחרונות. סוג זה של אחסון פועל על רשת של שרתים מרובים ומקושרים שמספקים תשתית אינטרנט אמינה, ניתנת להרחבה ובעלות סבירה. תכניות אחסון בענן לרוב מציעות תעבורה ללא הגבלה וכמות בלתי מוגבלת של מקום דיסק עבור כמות דומיינים בלתי מוגבלת, מה שמסביר מדוע רבים מהעסקים הגדולים מתחילים להשתמש באחסון ענן. זהו אמצעי יעיל לניהול אתרים פשוטים ומורכבים עם דרישות רבות של משאבים או כמות גדולה של נכסים דיגיטליים כמו תמונות, אך הסוג הזה של האחסון בדרך כלל יקר יותר מאחסון שיתופי.

אחסון Reseller

אחסון Reseller הוא צורת אחסון אינטרנט בה בעל החשבון יכול להשתמש בחלק מהשטח בדיסק הקשיח ובתעבורה שנקבעו לו כדי לאחסן אתרים צד שלישי. בעל החשבון המקורי של האחסון הוא המשווק במקרה זה. אחסון ריסלר מועיל כאשר השטח שרכשתם אינו בשימוש במלואו, וחלק מהמשאבים המוקצים יכולים להיות משותפים עם צד שלישי. שיתוף שטח דיסק, תעבורה, CPU וכו', תוך קבלת מקור קבוע של הכנסה. ספקי אחסון מציעים תוכניות אחסון ריסלר מיוחדות כדי להתאים ליזמים המתעניינים באפיק עסקי זה. רכישת תכנית אחסון Reseller גם מועילה לכל מי שיש לו מספר דומיינים. ניתן לעצב חבילות אחסון משלכם לאתרים או ללקוחות שלכם בהתאם למשאבים שהוקצו לחשבון האחסון ריסלר שלכם.

חיבור דומיין לאחסון אתר

לאחר שרכשתם שם דומיין, קבצים המכילים את תוכן האתר שלכם (HTML, CSS, תמונות, מסדי נתונים וכדומה) צריכים להיות מאוחסנים יחד במקום המחובר לאינטרנט – שרת אינטרנט. לאחר שקבצי האתר הועלו לשרת האינטרנט של חברת האחסון, החברה אחראית להעביר את הקבצים למשתמשים. כבר ציינו שהאחסון מאפשר לאנשים לבקר באתרים דרך דפדפן האינטרנט שלהם, אך איך זה עובד בדיוק? מערכת שמות הדומיין (DNS) מבטיחה שדפדפן האתר מתחבר למחשב הנכון (שרת) המאחסן את קבצי האתר שלכם. במילים אחרות: כשמישהו מקליד את כתובת האינטרנט שלכם בדפדפן שלו, המחשב שלו מתחבר דרך האינטרנט לשרת האינטרנט המחזיק את קבצי האתר שלכם. הוא מאתר את כתובת ה-IP של הדומיין שלכם (היכן שהוא מאוחסן במערכת שמות הדומיין) ומנווט את המשתמשים לאתר הנכון. דפדפן המשתמש יציג את המידע של האתר שלכם (כל הנתונים המרכיבים את הדפים שלכם) כך שהם יוכלו לעיין בדפי האינטרנט שלכם בכל עת.

איך לבחור אחסון אתרים מתאים

בחירת ספק שירותי אחסון אינטרנט מתאים ואמין זה שלב חשוב בתהליך המעבר למרחב האינטרנטי, במיוחד אם אתם משיקים אתר אינטרנט עסקי. חברות האחסון לא רק מאפשרות גישה לאתר שלכם עבור הגולשים, אלא גם מציעות שירותים הקשורים לניהול שרתים אלו והתוכנה שלהם, תמיכה, תעבורה, מהירות גלישה, אבטחה ועוד.

אחסון אתרים בחינם הוא בעייתי

  • תעבורה – (לפעמים מתייחסים לתעבורה באופן יחסי כתנועה או העברת נתונים) היא מספר הבייטים הנדרשים להעברת האתר שלכם לכל המבקרים בו כאשר הם גולשים בתוכן שלכם. האם החברה מספקת מקום מספיק לצרכים שלכם? כדי לתת לכם רעיון כללי על דרישות התנועה הסטנדרטיות של אתר אינטרנט, רוב האתרים החדשים שאינם מציעים וידאו או מוזיקה באתר שלהם משתמשים בפחות משלושה ג'יגה-בייטים של תעבורה בחודש. אם אתם צופים התרחבות מהירה בעתיד או שהצרכים שלכם כוללים סאונד, וידאו וכדומה, אז שקלו את המקום הנוסף המוצע על ידי ספק אחסון בתשלום. אם אתם שוקלים לבחור באחסון חינמי, חשבו קודם על גודל האתר שלכם וכמה מבקרים אתם מצפים שיגיעו אליו מדי יום. רבים מספקי האחסון החינמיים מטילים הגבלות יומיות או חודשיות על כמות התנועה שהאתר שלכם יכול לקבל. אם התוכן שלכם כולל הרבה תמונות או סרטונים שמושכים מעבר לכמות הסטנדרטית של מבקרים (תנועה) ליום/שבוע/חודש, ספק האחסון רשאי להשבית את האתר שלכם על פי הסכם – או לשלוח לכם עלויות שזה גרר. שיקול נוסף לפני שתשתמשו בספקי אחסון חינמיים הוא שהם לעיתים קרובות מטילים גודל מקסימלי על הקבצים שאתם יכולים להעלות לאתר. אם ברצונכם להפיץ תוכנות או תמונות ברזולוציה גבוהה, ספק אחסון בתשלום מציע לכם את היכולת לטעון גדלי קבצים גדולים יותר שאתם צריכים.
  • פרסום – רבים, אך לא כולם מספקי האחסון החינמיים מכריחים את האתר שלכם להציג פרסומות כדי לכסות את הוצאות אספקת מקום האחסון החינמי שקיבלתם. רוב האנשים יראו באנרים מסחריים וחלונות קופצים שלא בהכרח קשורים לנישה או לאתר שלכם. אתרים מלאים בפרסומות בדרך כלל נתפסים שנוחתים מבחינת איכות ואפילו כאתרי כספאם, דבר המהווה דחייה מיידית. כדי להימנע מטעויות, בדקו את האותיות הקטנות כדי לראות אם אתם נדרשים לשים פרסומות בתמורה לאחסון חינמי לפני שתירשמו.
  • אפשרויות שדרוג – דבר נוסף שכדאי לשים לב אליו הוא האם ספק האחסון מעניק לאתר שלכם מקום לגדול. רוב האתרים החדשים מתחילים באחסון שיתופי שהוא כיום די זול. עם זאת, ככל שאתם צופים שהאתר שלכם יגדל לאחר כמה שנים, ייתכן שתצטרכו לשקול שרת עוצמתי יותר (שרת פרטי וירטואלי או שרת אחסון ייעודי לדוגמה). בדקו שלספק האחסון יש תוכניות מתאימות לשדרוג ושהתהליך הוא פשוט ככל האפשר.

למה לשלם על אחסון אתר?

זמינות שרת

זמינות השרת היא התכונה החשובה ביותר עבור שירותי אחסון חינמיים ובתשלום כאחד, אך תוכלו לצפות לזמינות ברמה גבוהה רק עם תכנית אחסון בתשלום. כנראה שתרצו שהאתר שלכם יפעל 24/7, ותקבלו זאת רק מחברת אחסון אתרים עם שרתים אמינים וחיבורי רשת יציבים. לפני שתבחרו חברת אחסון, בדקו את היסטוריית הזמינות לשרתים של החברה. אתם יכולים לקרוא ביקורות ולבדוק את ההבטחות המוצהרות שלה בנוגע לזמינות השרת. אתר שקשה להגיע אליו או שלעיתים קרובות אינו זמין מאבד גולשים, לקוחות ויכול לפגוע בהכנסות באופן ניכר. אם מישהו מוצא את האתר שלכם ומנסה לגשת אליו רק כדי לגלות שהוא אינו זמין, הוא לא יהסס לעבור לאתר מתחרה. גישה איטית היא מתסכלת גם עבור מבקרים קבועים (וגם עבורכם, כשאתם מעלים תוכן חדש).

תעבורה/תנועה

קראו והבינו את ההגבלות המוטלות על התעבורה שאתם משתמשים בה ובחרו תכנית מתאימה. אם האתר שלכם יכלול וידאו, אודיו או אלמנטים אחרים שדורשים רמה גבוהה יותר של צריכת תעבורה, אתם תרצו תכנית שמתאימה לצרכים שלכם.

PHP, .htaccess, SSH, MySQL, FTP ועוד

  • אם אתם צריכים להתקין PHP או Perl – וודאו שתוכלו לעשות זאת מבלי להזדקק לאישור של ספק האחסון שלכם. אחרת, תצטרכו לחכות להחלטה שלהם לפני שתוכלו ליישם תכונות מסוימים באתר שלכם.
  • בהנחה שאתם רוצים לעשות דברים כמו להתאים אישית את דפי השגיאה שלכם (ההודעות שמוצגות כשמבקרים מגיעים לדף לא קיים באתר שלכם), להגן על האתר שלכם מגניבות ופריצות, ולהגן על התיקיות שלכם בסיסמה, תצטרכו את היכולת ליצור או לשנות קבצי .htaccess.
  • גישה ל-SSH שימושית לתחזוקת מסדי נתונים כמו MySQL וכאשר אתם רוצים להפעיל בלוג או מערכת ניהול תוכן.
  • FTP היא שיטה פופולרית להעברת דפי אינטרנט וקבצים אחרים ממחשב מקומי אל מחשב של אחסון האתר (שרתים) כך שניתן יהיה לצפות בהם מכל מקום בעולם. חלק מספקי האחסון אינם מאפשרים לכם לעצב ולהעלות את הדפים שלכם מהמחשב. במקום זאת, הם מבקשים שהדפים שלכם יעוצבו ויועלו באמצעות יוצר האתרים שלהם. אלא אם כן אתם מתחילים בתחום ומתכננים אתר פשוט מאוד, וודאו שיש לכם גישת FTP או את היכולת להעלות את הדפים שלכם בדוא"ל או בדפדפן לפחות.

פאנל ניהול

המטרה של פאנל ניהול היא לאפשר לכם לנהל בעצמכם את ההיבטים השונים של חשבון האחסון של האתר שלכם. כדאי לרכוש אחסון עם לוח בקרה מספק האחסון מסחרי כדי שתוכלו לבצע משימות תחזוקה יומיומיות מבלי להמתין לתמיכה טכנית כדי לבצע שינויים פשוטים. cPanel מספק דאשבורד פשוט לניהול כתובות דוא"ל, סיסמאות חשבון והגדרות שרת בסיסיות. זה יכול לקחת זמן רב לעבור דרך תמיכה טכנית או להיות מחויב לשלם עמלה נוספת בכל פעם שתרצו לבצע משימות ניהול פשוטות.

מספר רב של דומיינים

לפעמים בעלי אתרים ירצו להחזיק ביותר מדומיין אחד. הם זולים בימינו, וקשה לעמוד בפני הפיתוי להחזיק בכמה מהם. במקרה זה, יש צורך לאפשר מקום אחסון נוסף לדומיינים הנוספים. כדי לפשט את תהליך האחסון, ניתן לאחסן יותר מדומיין אחד על חשבון אחד. כל אתר אינטרנט נפרד המאוחסן באותו חשבון נקרא דומיין נוסף. רוב ספקי האחסון השיתופי מאפשרים דומיינים נוספים. כדאי לבדוק מראש כיצד הם גובים תשלום עבור זה.

עלויות

בתחום האחסון, כמו בכל דבר, לרוב אתם מקבלים את מה ששילמתם עבורו. אם יש לכם אתר בסיסי שאינו עתיד להכניס כמות גדולה של טראפיק, אתם צפויים לשלם בין 10 ל-150 דולר בשנה עבור אחסון שיתופי. תכניות אחסון בעלות נפח גבוה יותר יכולות להתחיל ב-150 דולר ולעלות משם. רוב ספקי האחסון המסחריים מציעים אפשרות לבחור כיצד תרצו לשלם עם תכניות תשלום חודשיות ושנתיות; התכניות השנתיות נותנות לכם תעריף זול יותר. לאחר שאתם משוכנעים שהם מציעים שירות אמין, אתם יכולים לעבור לתשלומים השנתיים הזולים יותר, או לעבור ספקי אחסון במהירות אם הם אינם עומדים בציפיות שלכם. לבסוף, בואו נדבר על חידושים. אם אתם מרוצים ממחיר החבילה, בדקו את המחיר לחידוש שלה. זה נורמה בתעשייה להציע מחירים נמוכים להרשמה הראשונית אך לגבות סכומים גבוהים הרבה יותר בחידושים. אלא אם כן אתם מוכנים לעבור בין ספקי אחסון  כל כמה שנים, מחירי חידושים הם בלתי נמנעים.

אימייל

אם אתם רוצים לאחסן חשבונות דוא"ל לצד האתר שלכם, בדקו שספק האחסון שלכם מאפשר לכם להגדיר את כתובות הדוא"ל שאתם רוצים על דומיינים שלכם – לפני ההרשמה. זה נראה קצת משונה להחזיק כתובת דוא"ל אקראית שאינה קשורה לדומיין שלכם: כמה יותר מקצועי נשמע [email protected] מאשר [email protected]? בנוסף, יש דרכים אחרות להשיג חשבון דוא"ל בשם הדומיין שלכם כמו למשל השירות של WP Mail SMTP.

תמיכה טכנית

דברים יכולים להשתבש בזמנים הכי לא נוחים, אז כדאי לבדוק שספק האחסון שלכם מציע תמיכה מקצועית 24/7/365. אתם תרצו מישהו בתמיכה שיזרוק לכם חבל הצלה כשאתם לוחצים על כפתור ה-S.O.S ולדעת שהאדם שעונה בצד השני מצויד בידע הרלוונטי כדי לעזור לכם, כדי לקבל את ההבנה אם ספק האחסון מספק שירות איכותי, קראו ביקורות עם חוויות של לקוחות אמיתיים. יהיו פעמים שיש לכם שאלה שאינה דחופה. אולי תרצו לפתור אותה בזמנכם הפנוי בזמן שאתם משפרים את הידע שלכם בהגדרות השרת. האם לספק האחסון יש מדריכים או שאלות נפוצות לעיון כדי לעזור לכם להתקדם בידע שלכם? בין אם אתם מעדיפים לשוחח בטלפון או אולי מעדיפים מדריכים איכותיים כדי לפתור בעיות בעצמכם – בדקו שהם זמינים.

איך להתחיל לעבוד עם אחסון אתרים

אחסון אתרים הוא תהליך בו שרת מרוחק מספק מקום לאחסון הקבצים המרכיבים את אתר האינטרנט שלכם, כגון HTML, CSS, ותמונות. ברגע שהאתר שלכם מאוחסן על שרת, הוא הופך לזמין לגישה ברחבי העולם דרך האינטרנט. כדי להתחיל עם אחסון אתרים, השלב הראשון הוא רכישת שטח אחסון מחברת אחסון אתרים, כגון Hostinger, Bluehost או Namecheap. כל אחת מספקת תכניות שונות שמתאימות לצרכים שונים, כולל אחסון שיתופי, שרת וירטואלי פרטי (VPS), אחסון בענן ואחסון ייעודי.

בעת בחירת תכנית אחסון, חשוב לשקול את צרכי האתר שלכם. למשל, אחסון שיתופי מתאים לאתרים קטנים עם תנועה מועטה, בעוד ש-VPS או אחסון בענן מתאימים יותר לאתרים עם תנועה רבה או דרישות גבוהות יותר של משאבים. כאשר תחליטו על תכנית, תצטרכו להעלות את קבצי האתר שלכם לשרת של חברת האחסון, לרוב דרך FTP או ממשק ניהול האתר שלהם. השלב הבא הוא לקשר את הדומיין (שם האתר) שלכם לשרת, כך שכאשר מישהו יזין את שם האתר שלכם בדפדפן, הוא יועבר אל השרת שלכם ויראה את האתר.

כדאי לבחור בחברת אחסון שמספקת שירות לקוחות איכותי ותמיכה טכנית 24/7, כיוון שתמיד עלולות להתעורר בעיות טכניות או שאלות. חשוב גם לבחור חברה עם מוניטין טוב וביקורות חיוביות להבטחת זמינות שרת ברמה גבוהה וביצועים טובים. אחסון אתרים הוא חלק קריטי בהצלחת הנוכחות הדיגיטלית שלכם, ולכן חשוב לבצע בחירה מושכלת שתתמוך בצמיחת האתר שלכם לאורך זמן.

אחסון אתרים - FAQ

אחסון אתרים הוא שירות שבו חברה מספקת מרחב על שרת באינטרנט לאחסון קבצי אתר אינטרנט. זה מאפשר לאתר להיות זמין באופן מקוון למשתמשים ברחבי העולם.

ישנם מספר סוגים: אחסון שיתופי (Shared Hosting), שבו מספר אתרים מאוחסנים על אותו שרת, שרת פרטי וירטואלי (VPS), שמציע משאבים מוקצים יותר, אחסון ייעודי (Dedicated Hosting), שבו אתר מקבל שרת שלם לעצמו ואחסון ענן (Cloud Hosting), המציע גמישות ומשאבים כמעט בלתי מוגבלים.

באחסון שיתופי, אתם חולקים את השרת עם אתרים אחרים, מה שעלול להגביל את הביצועים. ב-VPS, אתם עדיין על שרת משותף, אבל עם משאבים וירטואליים מוקצים, מה שנותן לכם ביצועים טובים יותר ושליטה גבוהה יותר.

הבחירה תלויה בצרכים של האתר שלכם. עבור אתרים קטנים או חדשים, אחסון שיתופי יכול להיות מספיק. עבור אתרים גדולים יותר או עם תנועה גבוהה, VPS או אחסון בענן יהיו טובים יותר.

רוב חברות האחסון מציעות תמיכה טכנית. זה יכול לכלול תמיכה דרך צ'אט, אימייל, או טלפון. היקף ואיכות התמיכה יכולים להשתנות בין חברות שונות, כך שזה פרמטר חשוב לבדוק לפני בחירת ספק אחסון.

במידה ופספסתם משהו במאמר:

קבלו מדריך SEO בחינם שיקפיץ את העסק שלכם למעלה!

בסוף המדריך אתם מקבלים במתנה 5 קרדיטים לשימוש עם ההרשמה למערכת הקידום האורגני LazySEO להוצאת קישורים וכתיבת תכנים – בחינם!
ללא הגבלת זמן שימוש!