WP Rocket – תוסף וורדפרס לשיפור מהירות הטעינה באתר ושמירה במטמון

WP Rocket - תוסף וורדפרס לשיפור מהירות הטעינה באתר ושמירה במטמון

אתם חייבים להודות – אתרים איטיים מטרידים את כולם, גם אתכם. האם אתם זוכרים כמה פעמים נאלצתם לחכות בסבלנות לטעינת דף בודד באתרים מסוימים? זה יכול להיות ממש מבאס להיכנס לאתר שחיפשתם ושכל מעבר בין דף לדף ייקח חצי דקה. למרבה המזל, יש דרך להאיץ אתר ולשמור על המבנה שלו. באמצעות תוספי קאש. תוסף קאש לוורדפרס יכול לעזור לכם לייעל את האתר עד כדי כך שהוא יגיע לזמן טעינה מהיר יותר וביצועים טובים יותר. היום, אני אדבר על תוסף קאש שרבים רואים בו את האופציה הפופולרית ביותר – WP Rocket.

מה זה WP Rocket?

כפי שדף הבית של האתר שלו מציין, WP רוקט הוא "תוסף הקאש המוביל לוורדפרס". אבל יש עוד מעבר לזה. זהו תוסף שיפור ביצועים שעוזר לכם לייעל הכל באתר וורדפרס כדי להגביר את זמן הטעינה ואת ציון המהירות. לתוסף יש ממשק ישיר שבו כל התכונות נמצאות בהישג יד. יתר על כן, קל לגשת להדרכה הטכנית של WP Rocket מפאנל הניהול של התוסף אינו חינמי, אך התכונות של WP Rocket מקיימות את הבטחתן ובאמת משפרות פלאים את האתר. לדוגמה, התוסף תומך בתבניות וחברות אחסון אתרים הפופולריים ביותר. לסיכום, WP רוקט נותן לכם ערכת כלים לשיפור זמן הטעינה של האתר, לייעול ציון מהירות הדף ולשיפור דירוגי הדפים שלכם במנועי החיפוש.

WP Rocket

פיצ'רים מובילים של התוסף WP Rocket

WP Rocket הוא תוסף ביצועים מקיף לוורדפרס. הוא יכול לטפל כמעט בכל מה שנדרש כדי לייעל את האתר שלכם לשיפור ביצועים, למעט דחיסת תמונות. הנה רשימה של חלק מהתכונות העיקריות ב-WP רוקט:

  • מטמון אתרים (Cache) – יישום קאש של דפים וסוגים אחרים של שמירה במטמון בוורדפרס כדי להפחית את זמן העיבוד של השרת ולהאיץ את האתר שלכם. האחסון שלכם גם יוכל להתמודד טוב יותר עם עליות תנועה גבוהות.
  • אופטימיזציה של קבצי קוד – ייעול קוד ה-CSS וה-JavaScript של האתר שלכם במגוון דרכים.
  • אופטימיזציה של מדיה – טעינה עצלה של תמונות והטמעות כדי להאיץ את זמני הטעינה הראשוניים כאשר גולש נכנס לאתר.
  • רשת העברת תוכן (CDN) – חיבור ל-CDN כלשהו כדי להאיץ את זמני הטעינה עבור הנכסים הסטטיים שלכם. WP Rocket מציע גם שירות CDN בתשלום משלו.
  • אופטימיזציה של מסד נתונים – ניקוי מסד הנתונים שלכם כדי להסיר עומס.
  • אופטימיזציות קטנות – ביצוע שינויים קטנים אחרים כגון שליטה ב-API של מערכת וורדפרס.


אחד הדברים הייחודיים ב-WP Rocket לעומת תוספי מטמון אתרים וביצועים אחרים לאתרי וורדפרס היא ש-WP Rocket כולל כמה תכונות מיוחדות שנועדו לעזור לכם לשפר את מדדי ה-Web Vitals המרכזיים של האתר שלכם. יש כאן שתי תכונות ייחודיות:

  • הסרת CSS שאינו בשימוש – ניתן להסיר CSS שאינו נחוץ בבסיס של הדף כדי להאיץ את זמני הטעינה הראשוניים.
  • עיכוב ביצוע JavaScript – ניתן לעכב את ביצוע ה-JavaScript עד שמשתמש מבצע פעולה באתר שלכם (למשל, לוחץ או גולל) מה שיכול להאיץ מאוד את זמני הטעינה הראשוניים (ואת ציוני ה-PageSpeed Insights שלכם). גם ניתן להוציא ידנית כמה סקריפטים שחייבים להיטען מיד.

איך להגדיר את WP רוקט כמו שצריך?

כדי להתקין את WP Rocket, הורידו קודם את התוסף לאחר הרכישה. המשיכו לפאנל הניהול של החשבון שלי ולחצו על הכפתור הכתום "הורד WP Rocket" בתפריט הפרופיל. כעת, העלו את קובץ ה-ZIP לפאנל הניהול של וורדפרס דרך תוספים > הוסף חדש. לאחר מכן, הפעילו את התוסף. בדרך כלל, הגדרות התוסף מוחלות על האתר באופן אוטומטי. זה נוח מכיוון שהמערכת מזהה מה צריך לעשות וחוסכת לכם זמן ומאמץ. עם זאת, עדיין ניתן להגדיר כל דבר שתרצו באופן ידני. כדי להחיל הגדרות מותאמות אישית, פתחו את הלשונית הגדרות > WP Rocket. תראו את הלשונית הראשונה, שהיא פאנל הניהול של התוסף בתוך אתר הוורדפרס שלכם. הוא מאחסן את פרטי הרישיון, זמינות מנוי RocketCDN, ומצב Rocket Analytics. בנוסף, יש שם קישורים מהירים לדף החשבון ולתמיכה, סעיף פעולות מהירות, סעיף שאלות נפוצות, והנחיות להתחלה. עכשיו, בואו נבדוק את כל הלשוניות האחרות שאפשר למצוא שם:

  1. Cache – זו לשונית האפשרויות העיקרית לזיכרון מטמון, שם תוכלו להגדיר קאש למכשירים ניידים ולתפקידי משתמשים מסוימים, וגם לציין את משך חיי הקאש השמור במטמון.
  2. File optimization – צריכים לייעל קבצי CSS ו-JavaScript ברחבי האתר? זו הלשונית הנכונה לעשות זאת. תוכלו לדחוס ולשלב קבצי JS ו-CSS, להסיר CSS שאינו בשימוש, לטעון JavaScript באופן מושהה, ולעכב את ביצועו.
  3. Media – זו לשונית שבה תוכלו להחיל את תכונת ה-LazyLoad על תמונות, iFrames וסרטונים, ולהוסיף ממדים חסרים לתמונות אם יש צורך.
  4. Preload – הפעילו את המטמון, הגופנים והטעינה המוקדמת, והגדירו את התוסף לבצע קדם טעינה של בקשות DNS. כך, כל מבקר באתר יקבל קובץ מהמטמון.
  5. Advanced rules – הגדירו את הכללים המתקדמים לפיהם כתובות URL מסוימות, משתמשים, עוגיות, ושאילתות שלא ייכללו במטמון.
  6. Database – נקו את מסד הנתונים של האתר וייעלו את העמודות שלו. תכננו ניקויים אוטומטיים אם יש צורך.
  7. CDN – חברו את האתר עם רשת העברת תוכן שבה אתם משתמשים והוציאו קבצים מסוימים ממנה.
  8. Heartbeat – הפחיתו את השימוש במשאבי השרת על ידי הגבלת API של ליבת אתר הוורדפרס.
  9. Add-ons – הפעילו או השביתו תוספים נוספים של Rocket והרחבות בלחיצה אחת.
  10. Image optimization – התקינו את Imagify מאת WP Rocket כדי לדחוס בקלות תמונות באתר.
  11. Tools – ייצאו וייבאו הגדרות, וחזרו לגרסה קודמת של התוסף.
  12. Tutorials – צפו בסרטוני הדרכה והציגו או הסתירו את סרגל הצד מהלשונית הזו.
WP Rocket פאנל ניהול

מה היתרונות והחסרונות של WP רוקט?

WP Rocket - יתרונות:

  • קל לשימוש – WP רוקט עושה עבודה נהדרת בהפיכת נושא מורכב (אופטימיזציה וביצועים) לפעולה יחסית פשוטה. יש לו גם ממשק מעולה.
  • תכונות ייחודיות ל-Core Web Vitals – תכונות כמו היכולת להסיר CSS שאינו בשימוש בבסיס עמוד ולעכב את ביצוע JavaScript אינן נמצאות ברוב תוספי הביצועים של וורדפרס ויכולות לשפר משמעותית את ביצועי האתר ואת מדדי Core Web Vitals.
  • התאמה אוטומטית – WP Rocket עובד בצורה אוטומטית עם תוספים וספקי אחסון פופולריים, כולל WordPress.com ו-WooCommerce.
  • מדריכים מפורטים – ל-WP רוקט יש מדריך מפורט לכל הגדרה והוא מאפשר לכם לגשת להדרכות ישירות מפאנל הניהול שלכם.
    תמיכה איכותית – מכיוון שרוקט הוא תוסף בתשלום, אתם תקבלו תמיכה יעילה מאוד אם תתקלו בבעיות.

WP Rocket - חסרונות:

  • אין גרסה חינמית – WP Rocket זמין רק בגרסה בתשלום. אם אתם תחת תקציב מסוים, אתם תוכלו גם למצוא כלים חינמיים איכותיים שיש בהם אפשרויות מאותן אופטימיזציות כמו שיש ברוקט.
  • שיפור מועט למשתמשי WordPress.com – למרות ש-WP Rocket מציע כמה שיפורים בביצועים שמעבר לכלים המובנים של וורדפרס קום. WordPress.com כבר כולל חלק מהטקטיקות החשובות ביותר, כך שכנראה תראו פחות שיפור מאשר אם תשתמשו ב-WP Rocket באתר וורדפרס לא ללא שיפור ביצועים בכלל שמאוחסן במקום אחר. תצטרכו להחליט אם השיפורים המועטים הללו שווים עדיין את הכסף עבורכם.

כמה WP Rocket עולה?

לצערנו, WP רוקט אינו תוסף חינמי. הוא גם לא מציע ניסיון חינמי. כדי לנסות אותו, עליכם לרכוש רישיון. ישנם שלושה תכניות מחירים המעניקות גישה לאותם תכונות פרימיום. ההבדל היחיד ביניהן הוא מספר ההפעלות באתרים:

  1. תכנית Single – המכסה אתר אחד, עולה $49 לשנה.
  2. תכנית Plus – המכסה שלושה אתרים, עולה $99 לשנה.
  3. תכנית Infinite – המכסה מספר בלתי מוגבל של אתרים, עולה $249 לשנה.

    בנוסף לכך, WP Rocket מציע מדיניות החזר כספי ל-14 יום. זה אומר שתוכלו לנסות את התוסף בבטחה ולדרוש החזר כספי מלא אם התוסף לא עומד בציפיות שלכם.
WP רוקט מחירים

לסיכום

לסיכום, WP Rocket הוא תוסף מטמון אתרים ושיפור ביצועים מאוד איכותי. הוא קל לשימוש, יש לו ממשק מקיף, והוא מתאים את עצמו אוטומטית לסביבת האחסון של ספק האחסון שלכם. התוסף מציג מספר תכונות בלעדיות לאופטימיזציה של מדדי Core Web Vitals שמשפרים משמעותית את ה-SEO באתר שלכם. ניתן להגיע לכל ההדרכות הטכניות הלוח הבקרה, כך שתמיד תדעו איך להגדיר כל הגדרה בהתאם למה שאתם רוצים לבצע עם התוסף. ובנוסף, תקבלו תמיכה איכותית לשנה, מכיוון ש-WP Rocket הוא תוסף בתשלום.

במידה ופספסתם משהו במאמר:

פוסטים נוספים:

קבלו מדריך SEO בחינם שיקפיץ את העסק שלכם למעלה!

בסוף המדריך אתם מקבלים במתנה 5 קרדיטים לשימוש עם ההרשמה למערכת הקידום האורגני LazySEO להוצאת קישורים וכתיבת תכנים – בחינם!
ללא הגבלת זמן שימוש!