LiteSpeed Cache – תוסף וורדפרס להאצת אתרים ושמירת קבצי מטמון

LiteSpeed Cache - תוסף וורדפרס להאצת אתרים ושמירת קבצי מטמון

באופן כללי, מטמון אתרים הוא מנגנון לאחסון נתונים בצורה שהיא קלה או מהירה יותר לתצוגת התוכן בדף מאשר המקור. אתרי אינטרנט מורכבים מדפים דינמיים שנבנים באמצעות PHP או שיטה אחרת. הדפים של אתרים אלה אינם קיימים במערכת הקבצים, הם מוצגים לפי הבקשה על ידי אתר האינטרנט, ואז מוגשים למבקר כ-HTML. יצירת הדפים הדינמיים האלה יכולה לצרוך כמות גדולה של משאבים ולהיות איטית. למעשה ישנם מספר סוגים של מטמונים. LiteSpeed Cache הוא "מטמון דף". המשימה של מטמון הדף היא לקחת את דף האינטרנט הדינמי הזה, ולאחסן אותו כתמונת מצב סטטית של HTML. בדרך זו, בפעם הבאה שהדף מבוקש על ידי מבקר, ניתן להגיש את התמונה מיד. הגשת תמונת מצב היא מהירה הרבה יותר ומשתמשת בהרבה פחות משאבים מאשר יצירת הדף הדינמי. בסקירה הזאת נעבור על תוסף הוורדפרס לייט ספיד קאש ולמי כדאי להתקין את התוסף הזה.

מה זה LiteSpeed Cache?

LiteSpeed Cache (נקרא גם LSCache) הוא התשובה היעילה והמותאמת אישית יותר של LiteSpeed ל- Apache mod_cache ולוארניש קאש. LSCache נבנה מהבסיס ומשולב בכל מוצרי השרת של LiteSpeed. מה שמאפשר לו:

  • להאיץ באופן דרמטי את תוכן האתר הדינמי (כמו דפי PHP)
  • לספק טיפול יעיל יותר בתוכן סטטי (כמו תמונות)
  • להפחית את עומס השרת.
Lightspeed Cache

איך התוסף LSCache עובד?

דמיינו שיש לכם דף שלא נמצא במטמון. גולש מבקש לראות את הדף, וכמה דברים קורים:

  • LiteSpeed מחפש את הדף בין האובייקטים השמורים במטמון שלו ואינו מוצא אותו.
  • LiteSpeed מחזיר "החמצת מטמון".
  • האפליקציה האינטרנטית מייצרת דינמית דף HTML סטטי בזמן שהגולש מחכה.
  • LiteSpeed מגיש את הדף ה-HTML הסטטי למבקר.
    LiteSpeed אוחסן את גרסת ה-HTML של הדף הסטטי כאובייקט במטמון לשימוש עתידי.


כמה דקות מאוחר יותר, גולש אחר מבקש את אותו הדף. הנה מה שקורה:

  • LiteSpeed מחפש את הדף בין האובייקטים השמורים במטמון שלו ומוצא אותו.
  • LiteSpeed מחזיר "פגיעת מטמון".
  • LiteSpeed מגיש מיד את הדף בגרסת ה-HTML הסטטי לגולש.
  • שימו לב כיצד הדף האינטרנטי הלא יעיל איננו מעורב כלל לאחר שהדף נשמר במטמון. מהנקודה הזו והלאה, עד שהאובייקט במטמון פג, כל הגולשים שיבקשו לראות את הדף באתר שלכם לא יצטרכו להמתין לטעינת האתר עצמו.

למה כדאי להשתמש בלייטספיד קאש?

ניתן לשלוט במנוע המטמון של לייטספיד באמצעות כללי הכתיבה בקובץ. אז מה אתם מרוויחים משימוש בתוסף LSCache? תוסף LSCache מגשר על הפער בין האתר האינטרנטי למנוע המטמון. אם נביט בצורה אחרת: לאתר אינטרנט יש כללים לגבי אילו תכנים יכולים להישמר במטמון, כמה זמן הם יכולים להישמר במטמון, ואילו אירועים יגרמו לאובייקט במטמון להתעדכן. התוסף LSCache נועדו כדי להעביר את כללי האתר למנוע המטמון. התוסף LSCache מאפשר לכם לנהל את המטמון בצורה שבה יוכלו להישמר יותר אובייקטים לתקופה ארוכה יותר.

הגדרות חשובות בתוסף LiteSpeed Cache

בואו נבחן את ארבעת הלשוניות הראשונות בקטגוריה Cache, ונראה מה הן עושות. אלו הן ההגדרות הבסיסיות ביותר עבור המטמון שלכם.

Cache

האופציה הראשונה בלשונית Cache מדליקה ומכבה את פונקציונליות המטמון. ההגדרות הנותרות מאפשרות לכם להחליט אילו סוגים של תוכן ייכנסו למטמון. כברירת מחדל, הכל מופעל. אם אתם לא יודעים מה ההגדרות האלו עושות, עדיף להשאיר אותן כפי שהן.

TTL

TTL זה "זמן חיים" והוא מתייחס למספר השניות שדף יכול להישאר במטמון לפני שהוא נחשב לפגום. כאשר דף מגיע ל-TTL שלו, הוא יוצא מהמטמון. בחרנו ב-TTL ברירת מחדל שאמור לעבוד עבור רוב האתרים, אך אתם יכולים לשנות אותו.

Purge

לפעמים ישנם מצבים בהם דפים אמורים להיכנס לטמון לפני שגולש מגיע לדף מסוים והדף מקבל הוראה להיכנס למטמון. הקטע הזה מאפשר לכם להגדיר את הכללים להתנהגות זו. הבחירות ברירת מחדל כאן אמורות לעבוד עבור רוב האתרים, אך אתם יכולים לשנות אותן אם צריך.

Excludes

יכול להיות שיש לכם דפים שאתם לא רוצים שייכנסו למטמון בכלל. אפשרויות אלו מאפשרות לכם להוציא חלקים מסוימים מהאתר שלכם מלהיכנס למטמון. שוב, עבור רוב האתרים, לא יהיה צורך לשנות את ההגדרות האלה. הן קיימות כדי לאפשר לכם להוציא דפים חריגים מותאמים אישית לכללי המטמון.

איך מתחילים לעבוד עם התוסף LSCWP

LSCWP בעצם משמש לשני מטרות: כמנגנון מטמון לדפים הדינמיים של האתר שלכם, וכתוסף לאופטימיזציה של האתר. רוב האנשים שמתקינים את LSCache עושים זאת בשביל פונקציות המטמון של הדפים. שאר התכונות הן בונוס נחמד עבור אלו שיודעים איך להשתמש בהן, אך הן לחלוטין אופציונליות. לאחר ההפעלה, תגלו שכל האפשרויות מושבתות. כדי להדליק את המטמון, נווטו אל LiteSpeed Cache > Cache והגדירו את Enable Cache כ-ON. לחצו על הכפתור Save Changes. תוכלו להפסיק כאן, לעולם לא להגדיר הגדרה נוספת, והתוסף כנראה ישפר את ביצועי האתר שלכם בצורה יפה. ההגדרות של ברירת המחדל נבחרו במיוחד כדי לעבוד עם רוב האתרים מיד לאחר שהתוסף מותקן.

כמה LiteSpeed Cache עולה?

לתוסף לייטספיד קאש יש מספר אפשרויות תשלום בעלויות שונות. הוא כולל תכנית freemium והמחיר של החבילות בתשלום משתנה בהתאם לצרכים שלכם, בהתאם לכמות האתרים ובהתאם לזמן שבו אתם משלמים. בכל תכנית ניתן לרכוש גם את התוסף בתשלום חד פעמי לכל החיים (בלשונית Owned). אלו שלושת התכניות של התוסף LightSpeed Cache:

  • Free Starter – תכנית חינמית בסיסית המאפשרת גישה של התוסף לאתר אחד עם עובד אחד בצוות עם מטמון בזיכרון של מתחת ל-2GB RAM.
  • Site Owner – תכנית בתשלום המאפשרת גישה של התוסף ל-5 אתרים עם עובד אחד בצוות עם מטמון בזיכרון של מתחת ל-8GB RAM בעלות של 10$ לחודש.
  • Site Owner Plus – תכנית בתשלום המאפשרת גישה של התוסף ל-5 אתרים עם עובד אחד בצוות עם מטמון בזיכרון ללא הגבלה בעלות של 16$ לחודש.
לייטספיד קאש מחירים

לסיכום

עברנו בסקירה על תוסף וורדפרס למטמון אתרים – LightSpeed Cache. התוסף הזה עוזר לכם להאיץ את האתר שלכם בוורדפרס באמצעות שמירה של נתונים ודפים בתוך מטמון אתרים. הטכניקה הזאת בעצם שומרת חלקים דינמים באתר ומציגה לגולשים את החלקים הללו באופן סטטי עד שהאתר עולה במלואו. פעולה זו בעצם חוסכת זמן טעינה רב עבור הגולש ומציגה לו את הדף בצורה מהירה יותר. יש מספר רב של תוספי מטמון אתרים (Cache) לאתרי וורדפרס אבל מה שהופך את לייטספיד לאחד הפופולרים מביניהם זה המחיר הנמוך ביחס למה שאתם מקבלים עם השימוש בתוסף.

במידה ופספסתם משהו במאמר:

פוסטים נוספים:

קבלו מדריך SEO בחינם שיקפיץ את העסק שלכם למעלה!

בסוף המדריך אתם מקבלים במתנה 5 קרדיטים לשימוש עם ההרשמה למערכת הקידום האורגני LazySEO להוצאת קישורים וכתיבת תכנים – בחינם!
ללא הגבלת זמן שימוש!