תוספים לוורדפרס

כל מה שצריך לדעת על תוספים לוורדפרס

תוספי וורדפרס הם חלק חשוב בבניית אתרי אינטרנט ב-Wordpress, שכן הם מאפשרים למשתמשים להוסיף תכונות נוספות מבלי לגעת בשורה אחת של קוד. תוספים עוזרים להפוך את וורדפרס למערכת ניהול תוכן קלה לשימוש, גמישה ועשירה בתכונות, כפי שהיא היום. הבנה בסיסית של תוספים חשובה לכל משתמש וורדפרס , ואנחנו כאן לעזור לכם ללמוד מה הם תוספים לוורדפרס, איך להשתמש בהם ואילו סוגים של תוספים קיימים.

מה הם תוספי וורדפרס?

תוסף וורדפרס הוא רכיב תוכנה שמוסיף תכונות ופונקציונליות מסוימות לאתר וורדפרס. תוספים יכולים להיות הרחבות קטנות עד הרחבות בקנה מידה גדול, והם מיועדים לשפר את הפונקציונליות ואפשרויות ההתאמה האישית של אתר בוורדפרס. חשבו על תוכנת הליבה של WordPress כמו על טלפון חכם חדש עם הגדרות יצרן. הוא שמיש, אך רוב המשתמשים מתקינים אפליקציות נוספות כדי לשפר את השימוש היומיומי במכשיר ואת הפונקציונליות הכוללת שלו. תוספים אלה ניתנים להורדה, התקנה והסרה בכל עת. יש יותר מ-58,000 תוספים להורדה במאגר תוספי וורדפרס. לא משנה מה הצרכים של האתר שלכם, סביר להניח שיש תוסף שיכול להשיג אותם. למרות שישנם תוספים חינמיים ל-Wordpress, ניתן גם למצוא אפשרויות בתשלום. תוספים חינמיים מציעים פונקציונליות בסיסית, בעוד שהאפשרויות בתשלום מציעות ערך נוסף כמו תכונות מתקדמות ותמיכה פרימיום של מפתחי התוסף.

להמשך קריאה על תוספים לוורדפרס לחצו כאן

סקירת תוספים לוורדפרס

לפניכם סקירות מורחבות שביצענו עבור תוספים מובילים לוורדפרס שבאמצעותם ניתן לבנות, לעצב ולשפר את אתרי הוורדפרס שלכם בצורה יעילה ואסתטית. התוספים מסודרים לפי סדר A-Z לנוחיותכם.

איך להוסיף תוספי וורדפרס לאתר שלכם?

יש מספר דרכים שונות להתקין תוספי וורדפרס באתר שלכם, זה תלוי במקור שממנו הורדתם אותו. הדרך הראשונה היא שיטה אוטומטית, המאפשרת להתקין תוספים ישירות מפאנל הניהול של WordPress. מאגר התוספים מובנה בכל אתר של וורדפרס לגישה מיידית.

  1. ממסך הניהול שלכם, עברו לתוספים > הוסף חדש. שם תמצאו גלריה של תוספים שניתן להתקין באתר שלכם. השתמשו בשורת החיפוש למציאת תוסף מסוים בקלות.
  2. לאחר שתמצאו את התוסף שברצונכם להתקין, לחצו על הכפתור התקן עכשיו.
  3. לאחר שההתקנה הסתיימה, לחצו על הפעל כדי להפעיל את התוסף החדש שלכם בוורדפרס.
תוספי וורדפרס

ניתן גם להתקין באופן ידני תוספי וורדפרס שהורדתם ממקורות צד שלישי. וורדפרס מאפשרת לכם להעלות, להתקין ולהפעיל תוספים בפורמט ZIP. עם זאת, היזהרו, כיוון שרבים מתוקפי הסייבר מנצלים תוספים כדרך להטמיע קוד זדוני באתרים. לפני שאתם מתקינים תוספי WordPress, תוודאו תמיד שמקור התוסף אמין.

  1. הורידו את קובץ ה-ZIP של התוסף ממקור אמין.
  2. עברו לתוספים > הוסף חדש.
  3. בחרו בהעלאת תוסף.
  4. גררו ושחררו או בחרו בקובץ ה-ZIP שהורדתם למחשב שלכם.
  5. לחצו על הכפתור התקן עכשיו וחכו עד שההעלאה תסתיים.
  6. לחצו על הפעל תוסף.

איך לעדכן תוספי וורדפרס

חשוב לעדכן באופן קבוע את אתר הוורדפרס שלכם. זה כולל עדכון לגרסה האחרונה של וורדפרס וגם עדכון של התבניות והתוספים שלכם. עדכון תוספי וורדפרס אינו רק לשם הוספת תכונות חדשות. זהו גם אחד הדרכים העיקריות לשמירה על אבטחת האתר שלכם. גרסאות קודמות של תוסף WordPress עשויות להכיל פרצות אבטחה שתוקנו בגרסאות מאוחרות יותר. וורדפרס מעניקה למשתמשים שלה גמישות רבה בנוגע לעדכוני תוספים. המשתמשים יכולים להחליט אילו תוספים יתעדכנו באופן אוטומטי. בפאנל הניהול שלכם בוורדפרס, עברו לתוספים > תוספים מותקנים. שם תראו טבלה המפרטת את התוספים שהתקנתם באתר שלכם.

  • לעדכון ידני של תוסף בודד, בחרו בעדכן עכשיו בתיבת ההודעה הצהובה.
  • לעדכון ידני של מספר תוספים, בחרו את התוספים שברצונכם לעדכן על ידי סימון התיבות שלהם. לאחר מכן, בחרו בעדכון מתפריט הפעולות הקבוצתיות ולחצו על הפעל.
  • להפעלת עדכונים אוטומטיים, לחצו על הפעל עדכונים אוטומטיים מתחת לעמודת עדכונים אוטומטיים לכל תוסף.

הגדרת כל התוספים לעדכון אוטומטי תחסוך לכם את הטרחה של בדיקה ועדכון תוספים באופן ידני. עם זאת, יש מקרים בהם עדיף לבחור בעדכונים ידניים. בעוד שעדכוני אבטחה חייבים להיות מעודכנים מיד, עדכוני תכונות אינם משמעותיים באותה מידה. לפעמים, תוספים שהוסיפו לאחרונה פונקציונליות חדשה עשויים להיות בעייתיים, לשבור את האתר שלכם מבחינת עיצוב (בעיה זאת נפוצה כמעדכנים את התוסף אלמנטור) ואפילו להאט את האתר שלכם. אם אתם רוצים להיות זהירים במיוחד, הפעילו עדכונים אוטומטיים רק עבור מפתחי תוספים שאתם סומכים עליהם במלוא המובן. זה אומר שעליכם להיות זהירים בבדיקת העדכונים של התוספים האחרים שלכם.

איך להשבית או להסיר תוספי וורדפרס

יהיו סיטואציות שבהן תרצו להסיר תוסף או שניים מהאתר שלכם – לדוגמה, ייתכן שתוספי וורדפרס חינמיים מסוימים לא יתעדכנו באופן קבוע, וכתוצאה מכך יכולים להיות סיכונים לאבטחת האתר שלכם. תוספים אחרים עשויים להאט את האתר שלכם, או שפשוט תחליטו שהם לא נדרשים עוד באתר. במקרה כזה אתם תרצו להשבית או להסיר את תוסף הוורדפרס ותוכלו לעשות זאת כך:

  1. בפאנל הניהול, נווטו לתוספים > תוספים מותקנים.
  2. בטבלת התוספים, מצאו את התוסף שברצונכם להשבית או להסיר.
  3. בחרו בביטול הפעלה. פעולה זו תבטל רק את התקנת התוסף ולא תמחק אותו מהאתר שלכם. דלגו על השלב הבא אם ברצונכם להסיר את התוסף באופן קבוע.
  4. בחרו במחק כדי להסיר לגמרי את התוסף מהאתר שלכם.

האם תוספים לוורדפרס משפיעים על ביצועי האתר?

השימוש בתוספי וורדפרס מעמיס משקל ונפח על משאבי האחסון של האתר שלכם. לכן, מומחים רבים סבורים שהתקנה של יותר מדי תוספים תאט את האתר. עם זאת, לאיכות ויעילות התוסף יש השפעה גדולה יותר על ביצועי האתר מאשר מספר התוספים שהותקנו. תוספים איכותיים מעוצבים בצורה יעילה ולכן הם צורכים משאבים מינימליים. לעומת זאת, תוספים באיכות נמוכה נוטים לצרוך משאבים שאינם נחוצים, מה שיכול להשפיע שלילית על ביצועי האתר. ניתן להתקין עשרות תוספים איכותיים ללא בעיות. מצד שני, ניתן להתקין תוסף אחד או שניים באיכות נמוכה ולראות ירידה חדה במהירות הטעינה של האתר.

כדי לשמור על ביצועים טובים של האתר, השתמשו בתוספים שהוכח כי הם עובדים בצורה יעילה. כלל אצבע טוב הוא לבדוק את מהירות האתר שלכם בכל פעם שאתם מתקינים תוסף חדש של וורדפרס. השתמשו בכלי כמו PageSpeed של גוגל כדי לקבוע אם יש הבדל בביצועי האתר לפני ואחרי שאתם מתקינים תוספים. שימו לב שביצועים גרועים של אתר יכולים לנבוע מבעיות אחרות שאין להן קשר לתוספים. לדוגמה, קחו בחשבון את חברת האחסון של האתר שלכם. ייתכן וספק האחסון לא מיישם שיטות אופטימיזציה טובות, או שאתם נמצאים בתוכנית אחסון ראשונית בעלת מפרטים מוגבלים. גורם נפוץ נוסף הוא תבניות כבדות. תבניות שמציעות יותר מדי תכונות ובעלות קוד ללא אופטימיזציה יכולות לפעמים להאט אתרים. כשבוחרים תבנית, תמיד רצוי לבחור בתבנית יחסית קלילה.

סוגים שונים של תוספים לוורדפרס

עכשיו שאתם יודעים מה זה תוספים לוורדפרס ואיך הם עובדים, הגיע הזמן ללמוד על סוגי התוספים הקיימים. בואו נעבור על כמה קטגוריות של תוספים שבהם נמצאים כמה מתוספי וורדפרס הטובים ביותר ונגלה איך כל אחד יכול להיות מועיל לאתר שלכם.

  • תוספי בנייה – תוספים אלה נקראים גם בילדרים והם בעצם מסייעים לכם לבנות את האתר שלכם בצורה טובה יותר. לצד בונה האתרים הבסיסי של וורדפרס שנקרא גוטנברג אתם יכולים להוריד תוספים שמרחיבים את אפשרויות הבנייה והעיצוב של הדפים והסקשנים באתר.
  • תוספי אבטחה – חוץ מלקנות אחסון אתר מאובטח, הגנה ברמת האתר היא חשובה באותה מידה. אתרים לא מאובטחים עלולים להיתקל בגניבת נתונים, תוכנות זדוניות והפסדים כספיים. תוספי אבטחה נבנו כדי לחסום התקפות על האתר. רבים מהם כוללים תכונות כמו מעקב פעיל על כניסות לאתר, חומות אש ורשימות שחורות של כתובות IP זדוניות.
  • תוספי אופטימיזציה – לפי האתר פינגדום, 34% מהמבקרים עוזבים אתרים שלוקחים יותר משלוש שניות לטעון. לכן חשוב לשמור על אופטימיזציה טובה של האתר. תוספי אופטימיזציה נועדו לנקות את הקוד ומסד הנתונים של האתר, מה שישפר את ביצועיו באופן משמעותי.
  • תוספי טפסים – טפסים באתר מאפשרים למבקרים ליצור איתכם קשר במהירות ובקלות ללא צורך לחפש את כתובת הדוא"ל שלכם או ערוצי תקשורת אחרים. יצירת טופס באתר וורדפרס יכולה לשפר משמעותית את חוויית הגלישה. אם התבנית שבחרתם אינה מציעה טופס כזה, קיימים תוספים רבים לטפסים שזמינים לאתרי וורדפרס. התכונות שלהם כוללות אפשרויות שונות של התאמה אישית וניהול שיאפשרו לכם לשלוט בצורה מלאה על הטפסים שלכם.
  • תוספי מטמון אתריםתוספי מטמון אתרים יוצרים עותקים סטטיים של דפי אינטרנט שמוצגים למבקרים. תהליך זה מפחית את כמות הנתונים שמועברים בין הדפדפן, מסד הנתונים של וורדפרס ושרת האחסון, מה שמשפר מאוד את מהירות האתר. רבים מתוספי אופטימיזציית האתר כוללים פונקציות מטמון, אך ישנם תוספים שמוקדשים רק למטמון.
  • תוספי הזמנות – תוספי הזמנות מציעים פונקציונליות נוחה לסוגים מסוימים של עסקים אונליין. זה מאפשר למבקרים שלכם לקבוע פגישה איתכם או להזמין את שירותים באופן מיידי. עסקים שעשויים להרוויח מתוספי הזמנות כוללים שירותי השכרה, מסעדות, שירותי כרטיסים, מרפאות מקצועיות ויוצרים עצמאיים.
  • תוספי אנליטיקה – Google Analytics הוא כלי מצוין למעקב אחר ביצועי האתר. הוא מציע מידע שימושי שיכול לעזור לכם לתקן בעיות ולשפר את הביצועים הכוללים של האתר שלכם. ישנם מספר דרכים לשלב את פונקציונליות גוגל אנליטיקס באתר וורדפרס, אך התקנת תוסף Google Analytics היא הדרך הקלה ביותר לעשות זאת.
  • תוספי SEO – אופטימיזציית מנוע חיפוש (SEO) זה בעצם שיפור אתר אינטרנט והתוכן שלו כדי לקבל דירוג גבוה יותר בתוצאות חיפוש. SEO הוא חיוני להגדלת התנועה האורגנית לאתר שלכם וליצירת מכירות, במיוחד אם יש לכםחנות אונליין. ללמוד SEO יכולה לקחת שנים, אבל לשמחתנו, תוסף SEO יכול לעזור לכם ליישם את ההגדרות הטובות ביותר בלחיצת כפתור. לדוגמה, תוסף SEO שמתמקד בתוכן בבלוג יכול לנתח ולתת הצעות ישירות מעורך הפוסטים שלכם.
  • תוספי פופ אפ – פופאפים הם חלונות או טפסים שמופיעים באתרי אינטרנט. תוספי פופ אפ מקלים על הוספת פופאפים לאתר האינטרנט שלכם ללא צורך בשימוש בקוד. הם יכולים להיות דרך מצוינת להתחבר למבקרים שלכם ולמה שחשוב להם. הם יכולים גם לעזור לכם לבנות רשימת תפוצה, שהיא חיונית לבניית קהל.
  • תוספי אופטימיזציית תמונות – כאשר הן עוברות אופטימזיציה בצורה נכונה, תמונות יכולות להיות דרך מעולה להפוך את התוכן שלכם למושך יותר. אופטימיזציה לקויה של תמונות יכולה להוביל לזמני טעינה איטיים, ניצול רב מדיי של שטח אחסון ו-SEO גרוע. תוספי אופטימיזציית תמונות של וורדפרס עוזרים לדחוס את גודל הקובץ של התמונות שלכם ללא פגיעה באיכות שלהן.

    עשרת הקטגוריות הללו מכסות רק חלק קטן מכלל התוספים הזמינים. לדוגמה, תוסף גיבוי יכול לעזור להגן על נתוני האתר שלכם, תוסף רשתות חברתיות מאפשר לכם לשלב הזנות חברתיות ולהציג כפתורים של רשתות חברתיות ויש עוד המון סוגים שונים של תוספי וורדפרס. אנו ממליצים לזהות את הצרכים של האתר שלכם ולהקדיש זמן לחקור את האפשרויות הזמינות של תוספים כדי לעמוד בצרכים אלו.

טיפים לבחירת תוספים לאתרי וורדפרס

בעולם של אלפי תוספי וורדפרס שזמינים להתקנה עבורכם, בחירת התוסף הנכון יכולה להיראות משימה לא פשוטה בכלל. ישנם תוספים רבים שיכולים לבצע את אותה משימה או פעולה באתר, וחלקם מתוכנתים טוב יותר מאחרים. כדי להבין לעומק את הבחירה הנכונה בתוספים לאתר כדאי לחלק את התוספים לתוספי וורדפרס חינמיים ותוספי וורדפרס בתשלום (שבהם בדרך כלל הרחבות של התוספים החינמים).

תוספים חינמיים

אם אתם רק מתחילים בוורדפרס או שיש לכם תקציב מוגבל, אז תוספים חינמיים יכולים להיות מקום מעולה לבנות את האתר שלכם בוורדפרס. ככל שהאתר שלכם גדל, ייתכן שתחליפו חלק מהתוספים החינמיים שלכם בתוספי פרימיום המציעים תמיכה טובה יותר ואפשרויות מורחבות יותר. הנה כמה שאלות שכדאי לשאול כאשר בוחרים תוסף וורדפרס חינמי:

  1. כמה זמן עבר מאז שהתוסף הזה עודכן לאחרונה?
  2. האם הוא תואם לגרסה העדכנית ביותר של וורדפרס?
  3. האם המשתמשים מקבלים תשובות לשאלות התמיכה שלהם?
  4. איך מדרגים המשתמשים האחרים את התוסף?

תוספי פרימיום

תוספי פרימיום לאתרי וורדפרס הם גרסאות בתשלום של תוספי וורדפרס המגיעים עם תכונות נוספות, תמיכה ברמה גבוהה יותר ולעיתים גם בצ'אט עם נציג, הדרכות מטעם החברה או מפתחי התוסף ועדכונים קבועים. אלו הם שיקולים חשובים שאתם צריכים לשקול אם רלוונטי עבורכם ככל שהעסק שלכם גדל.

האם כדאי להשתמש בתוספים לוורדפרס?

אחד היתרונות המרכזיים של שימוש במערכת של וורדפרס הוא הגמישות שלה והיכולת להתקין תוספים רבים חינמיים וגם בתשלום. לכן, כל בונה אתרים מתחיל בוורדפרס צריך לדעת מה זה תוספים, איך הם עובדים ואיך לנהל אותם. עברנו כאן על כל היסודות של תוספים לוורדפרס. ושמנו דגש על מהו תוסף וורדפרס ואיזה סוגים של תוספים יש למערכת הזאת להציע לכם, השלב הבא הוא למצוא את התוספים הטובים ביותר שיעזרו לכם להשיג את מטרות האתר שלכם בוורדפרס.

תוספים לוורדפרס - FAQ

תוספים לוורדפרס הם יישומים או תוכנות קטנות שניתן להתקין על אתר וורדפרס כדי להוסיף פונקציונליות או תכונות נוספות. הם יכולים לשדרג את האתר בתחומים כמו אבטחה, SEO, עיצוב ועוד.

תוספים חיוניים כוללים אבטחה (כגון Wordfence), קידום אתרים (SEO, כגון Yoast SEO), גיבויים (כגון UpdraftPlus), אופטימיזציה לביצועים (כגון W3 Total Cache), וטפסים (כגון Contact Form 7).

בדרך כלל, תוספים מהמאגר הרשמי של וורדפרס בטוחים לשימוש, אך חשוב לוודא שהם מעודכנים ומתוחזקים כראוי. תמיד מומלץ לבצע גיבוי לפני התקנת תוסף חדש.

בחרו תוסף על פי הצורך והתכונות שאתם מחפשים, קראו חוות דעת ובדקו את תדירות העדכונים והתמיכה שהמפתח מציע. העדיפו תוספים עם רייטינג גבוה ומספר רב של התקנות פעילות.

התקנת יתר של תוספים יכולה להאט את ביצועי האתר. חשוב לשמור על כמות מינימלית של תוספים ולוודא שכל תוסף שנמצא בשימוש הוא חיוני ומעודכן.

במידה ופספסתם משהו במאמר:

קבלו מדריך SEO בחינם שיקפיץ את העסק שלכם למעלה!

בסוף המדריך אתם מקבלים במתנה 5 קרדיטים לשימוש עם ההרשמה למערכת הקידום האורגני LazySEO להוצאת קישורים וכתיבת תכנים – בחינם!
ללא הגבלת זמן שימוש!