WPForms – תוסף וורדפרס ליצירת טפסים יעילים בצורה נוחה

WPForms - תוסף וורדפרס ליצירת טפסים יעילים בצורה נוחה

יוצרי תוסף הוורדפרס WPForms אינם מתאמצים יתר על המידה לציין את יכולות התוסף שלהם, בעיקר בגלל שהשם של התוסף הזה הולך לפניו. לתוסף יש למעלה מ-5 מיליון התקנות פעילות: יש לו כמה איכויות מרכזיות שגרמו להרבה בוני אתרים לציין אותו בטופ של הסקירות שלהם על תוספי יצירת קשר. אז, האם WPForms באמת התוסף החזק ביותר? עד סוף הפוסט הזה, אתם תדעו מה עושה התוסף הזה, האם שווה לרכוש אותו ומה היתרונות והחסרונות של שימוש בתוסף.

מה זה WPForms?

WP פורמס הוא תוסף לוורדפרס מסוג freemium ליצירת טפסים שונים (טופס איש קשר, תשלום, מנוי, סקר ועוד) ללא כתיבת קוד, באמצעות תבניות מוכנות לשימוש וממשק גרירה ושחרור. הוא ידוע בעיקר בזכות קלות השימוש ובגמישות שלו. WPForms זמין בשתי גרסאות:

  • גרסה חינמית (WPForms lite) שאתם יכולים להתקין ולהפעיל מלוח הבקרה של וורדפרס ולשלב גם עם תוסף של בניית דפים כמו אלמנטור.
  • גרסה פרימיום (WPForms Pro) הזמינה החל מ-39.50 דולר לשנה.

עם למעלה מ-5 מיליון התקנות פעילות, WPForms הוא התוסף הפופולרי ביותר לטפסי יצירת קשר בספריית התוספים הרשמית של וורדפרס, במקום הראשון יחד עם Contact Form 7.

WPForms

מה הפיצ'רים המובילים שיש ב-WP פורמס?

יצירת טפסים בנוחות ויעילות

זהו אחד הנקודות המרכזיות שהתוסף של WPForms מציע – התוסף קל לתפעול במיוחד, מה שהופך אותו לכלי מעולה לבוני אתרים מתחילים. אין צורך להיכנס לקוד כדי ליצור טפסים מתקדמים. ההבטחה של WPForms היא לעזור לכם לעצב טופס בתוך 5 דקות. לשם כך, התוסף נותן לכם:

  • יותר מ-300 תבניות טפסים מוכנות לשימוש (תבניות WPForms), כך שאין לכם צורך להתחיל לבנות מאפס.
  • ממשק גרירה ושחרור (Drag & Drop) אינטואיטיבי ורגיש.
  • תצוגה אופטימלית על כל סוגי המכשירים (מחשב, סמארטפון, טאבלט) – הטפסים הם רספונסיביים כברירת מחדל. למעט כמה פרטים הקשורים לעיצוב של כל אתר, לא תצטרכו לדאוג לרספונסיביות.

כמות גדולה של טפסים ליצירה

אם הוא הוצג בתחילת הסקירה הזאת כתוסף המסייע לכם ליצור טפסי יצירת קשר, WPForms הוא הרבה יותר מזה. תוכלו להשתמש בו להגדרה של (כמעט) כל סוג של טופס:

  • טופס תשלום אם ברצונכם למכור מוצר או שירות באתר שלכם. WPForms מתחבר עם המסלקות של Stripe ו-PayPal.
  • טופס התחברות לגישה לאזור של חברים רשומים, במידה וקיים כזה באתר שלכם.
  • סקרים ומחקרים.
  • טופס הזמנה למלון או למסעדה.
  • טופס להגדרת תרומות.
  • טופס להרשמה לניוזלטר.
  • טופס לבקשת הצעת מחיר.


למעשה, האפשרויות הן כמעט בלתי מוגבלות. תוכלו להתאים אישית את WPForms לצרכים שלכם ולאלה של הקהל היעד שלכם. כמו כל תוסף טפסים טוב, תוכלו גם להגדיר לוגיקה מותנית בטפסים. מערכת זו מאפשרת לכם להציג שדות מסוימים רק אם מתקיימות תנאים מסוימים (לדוגמה, מילוי שדה מסוים). גרסת הפרו של WPForms מאפשרת לכם להגדיר את החתימה האלקטרונית (שימושי לחתימה על הצעת מחיר או טופס הזמנה). אפשר גם להגביל את התצוגה של חלק מהטפסים שלכם באמצעות התוסף Form Locker. לדוגמה, תוכלו לציין שטופס מסוים יוצג רק ביום מסוים או בשעה מסוימת.

הגנת ספאם

ל-WPForms יש תכונת אנטי ספאם שמופעלת אוטומטית כאשר אתם יוצרים טופס. זהו דבר חיוני כדי להימנע מהצפה באימיילים והודעות לא רצויות, אשר עשויות גם לסכן את אבטחת האתר שלכם. כדי למנוע ספאם שמגיע דרך הטפסים, WPForms מאפשר לכם להוסיף CAPTCHA לטפסים שלכם בשלושה דרכים שונות עם:

  1. תוסף פנימי (WPForms Custom Captcha).
    מערכת Google
  2. reCAPTCHA.
  3. כלי ה-hCaptcha.

הגדרות חשובות בתוסף WPForms

עד כה למדתם על התוסף ועל הפיצ'רים המרכזיים שיש בו. כעת נתמקד גם במגוון הגדרות שימושיות שמפוזרות בתתי התפריטים של התפריט הכללי של WPForms. תת-התפריט "הגדרות" הוא זה שבו הכי הרבה אפשרויות, עם 8 לשוניות:

  1. הגדרות כלליות – המקום שבו תפעילו את הרישיון המקצועי שלכם לתוכנה או לביצוע הגדרות הקשורות ל-CSS ול-GDPR. הגדרות ברירת המחדל הן בדרך כלל מוגדרות בצורה הנכונה.
  2. אימייל – להגדרת המראה של התראות האימייל (תבנית, תמונת כותרת, צבע רקע).
  3. CAPTCHA – להגדרת hCaptcha או Google reCAPTCHA.
  4. אימות – להגדרת ההודעות שמוצגות למשתמשים כאשר הם ממלאים טופס בזמן אמת.
  5. אינטגרציות – עוזר לכם לשלב את WPForms עם כלים של צד שלישי כמו Pipedrive או ActiveCampaign.
  6. מיקום גיאוגרפי – זמין בגרסת הפרו. הגדרה זה מאפשרת לכם לאסוף את נתוני המיקום הגיאוגרפי של המבקרים שמילאו את הטופס שלכם.
  7. גישה – זמין בגרסת הפרו. לניהול והתאמה אישית של הגישה לתכונות WPForms, לדוגמה לפי תפקיד המשתמש.
  8. שונות – כולל אפשרויות שונות להסתיר הודעות על התוסף ופרטי עדכון או למחוק את כל הנתונים הקשורים ל-WPForms אם ברצונכם להסיר אותו.
WPFORMS עבודה

יתרונות וחסרונות של WP פורמס

WPForms - יתרונות:

  • תוסף קל לשימוש.
  • ממשק המשתמש  ברמה גבוהה.
  • בניית הטפסים במערכת גרירה ושחרור.
  • תבניות הרבות שמאפשרות להתחיל ללא צורך לבנות מאפס בהפעלת התוסף.
  • הגנה המובנית נגד ספאם.
  • אפשרות ליצור כמעט כל סוג של טופס שאתם יכולים לחשוב עליו: יצירת קשר, תשלום, מנוי, הצעת מחיר ועוד.
  • תכונות הרבות שמאפשרות להתאים אישית טופס למירב היכולת (בגרסה הפרימיום) עם אפשרויות חיוניות כמו לוגיקה מותנית ומיקום גיאוגרפי.
  • שילוב עם מספר תוספים לבניית עמודים בוורדפרס (Elementor, Spectra, Divi Builder).
  • עדכונים תדירים לתוסף.

WPForms - חסרונות:

  • הגרסה החינמית מגיעה מהר לגבולות שלה. אפשר להסתמך רק על 10 שדות סטנדרטיים ורק השילוב עם Constant Contact מוצע. האחרון אינו הכלי הפופולרי ביותר לשיווק בדוא"ל שקיים בשוק.
  • כברירת מחדל, הטפסים שלכם יורשים את סגנון התבנית שקיימת באתר. זו דבר טוב, אך כדי להתאים אישית אותם, לא תקבלו אפשרות מסוימת ותצטרכו להוסיף קוד CSS. אם אתם מכירים את שפת התכנות הזו, אז טוב. אם לא, ייתכן שתתקשו ותצטרכו עזרה ממתכנת.
  • המחיר של גרסת הפרימיום. הרישיון הבסיסי עדיין מוגבל באפשרויות. כדי להפיק תועלת מכל התוספים של WPForms, תצטרכו לבחור ברישיון Elite ($299.50 לשנה). ואם תרצו לחדש את הרישיון שלכם לאחר השנה השנייה, המחיר הוא מעט מוגזם (כמעט $600 לחידוש רישיון Elite).

כמה WPForms עולה?

כפי שאתם יודעים, כבר קיימת גרסה חינמית של WPForms, אך היא מאוד מוגבלת. זהו העיקרון של תוסף במודל הפרימיום: לפתות את המשתמשים לרכוש גישה מורחבת אחרי שהם התרגלו לעבוד עם התוסף בגרסה המצוצמת שלו. אחרת אף אחד לא יקנה את הגרסה הפרימיום. ההצעה של WPForms Pro מורכבת מארבעה רישיונות:

  • בסיסי (Basic) – במחיר של $39.50 לשנה לשימוש באתר אחד.
  • פלוס (Plus) – במחיר של $99.50 לשנה לשימוש בשלושה אתרים.
  • פרו (Pro) – במחיר של $199.50 לשנה לשימוש בחמישה אתרים.
  • אליט (Elite) – במחיר של $299.50 לשנה לשימוש ללא הגבלה.
WP פורמס מחיר

כפי שאתם יכולים לראות, הבחירה ברישיון תלויה קודם כל במספר האתרים שבהם אתם מתכננים להשתמש ב-WPForms. אך זה לא הכל. בהתאם לתכונות שאתם רוצים לממש ולתוספים שאתם רוצים להשתמש בהם, רישיון מסוים יהיה מתאים יותר או פחות. לדוגמה, אם אתם זקוקים לחיבור של הטפסים שיצרתם עם WPForms ל-Stripe או ל-PayPal Standard, רק הרישיונות פרו ואליט מציעים את שני התוספים הללו. אם אתם רוצים לשלב את הטופס שלכם עם ה-CRM המועדף עליכם, אפילו אם אתם מתכננים להשתמש ב-WPForms באתר אחד בלבד, תצטרכו להתחיל עם הרישיון Elite בשביל זה, ולשלם כמעט $300 לשנה.

לסיכום

בזכות הפשטות של השימוש בו, WPForms הוא תוסף שיתאים באופן מושלם למתחילים שרוצים ליצור את טפסי יצירת הקשר הראשונים שלהם. מתכנתים ומשווקים בעלי ניסיון יתרשמו גם ממגוון האפשרויות שהתוסף מציע, וגם מהנוכחות של Hooks להתאמה אישית והרחבת יכולות התוסף באמצעות קוד. הגרסה החינמית תהיה מספיקה לאנשים שרוצים ליצור טופס יצירת קשר פשוט מאוד במהירות, וללא צורך להתאמה אישית של נראות הטופס. לעומת זאת, הממשק של WPForms הוא עדיין יותר נגיש מהמתחרה המרכזי שלו, Contact Form 7. לצרכים מתקדמים יותר (שיווק, מכירות וכו'), גרסת הפרימיום תהפוך להיות הכרחית במהירות. אך יש לה גם חסרון מרכזי: המחיר שלה. לכן אתם צריכים לעשות את השיקולים שלכם ולבדוק אם המגוון הרחב של התכונות ב-WPForms שווה את העלות של התוסף.

במידה ופספסתם משהו במאמר:

פוסטים נוספים:

קבלו מדריך SEO בחינם שיקפיץ את העסק שלכם למעלה!

בסוף המדריך אתם מקבלים במתנה 5 קרדיטים לשימוש עם ההרשמה למערכת הקידום האורגני LazySEO להוצאת קישורים וכתיבת תכנים – בחינם!
ללא הגבלת זמן שימוש!